Perinteikäs englantilaisseura Sunderland on rajoittanut pääsylippujen saatavuutta kauden viimeisissä kotipeleissä.

Taustalla on Northern Echon mukaan erikoinen syy. Sunderland ei halua, että verivihollisen Newcastlen kannattajat saapuvat Stadium of Lightille ilakoimaan Black Catsin toisella peräkkäisellä putoamisella.

Konsultoituaan paikallista poliisia seurajohto päätti, ettei stadionin porteilta saa pelipäivinä lippuja tulevissa otteluissa Burton Albionia ja Wolverhamptonia vastaan. Käytäntö oli voimassa jo tiistai-illan Norwich-ottelussa.

Sunderland esitteli lisäksi tiukat kriteerit ihmisille, jotka haluavat käydä ostamassa lippuja seuran lipputoimistosta. Kaikilta lipunostajilta edellytetään, että he ovat ostaneet lippuja aiemmin Sunderlandin otteluihin.

Sosiaalisen median ja fanisivustojen keskustelujen perusteella Newcastlen fanit ovat suunnitelleet Sunderlandin kotiotteluihin menemistä, sillä seura on todennäköisesti putoamassa Mestaruussarjasta Ykkösliigaan ja he haluavat kokea sen varmistumisen paikan päällä. Sunderlandilla on eroa putoamisviivaan kuusi pistettä, kun pelaamatta on neljä kierrosta.

Sunderlandin manageri Chris Coleman pitää lippupäätöstä oikeana, vaikka kotiottelujen yleisömäärät ovat pudonneet tällä kaudella merkittävästi.

– Ymmärrän, miksi niin tehdään. Poliiseja on kuunneltava. Ymmärrän, koska turvallisuuden on oltava ykkösasia. Haluan nähdä stadionilla niin paljon Sunderlandin väkeä kuin sinne mahtuu, mutta ymmärrän, miksi seura ja poliisi ovat päätyneet tuohon ratkaisuun, Coleman kommentoi.