Brighton on julkaissut puolustaja Gaëtan Bongin puolesta tiedotteen, jossa tämä kommentoi West Bromwichin Jay Rodriguezin kaatunutta rasismisyytettä.

Syyte Rodriguezin rasistisesta käyttäytymisestä meni viime viikolla nurin, koska Englannin jalkapalloliiton (FA) mukaan sen tueksi ei löytynyt näyttöä. Bong väitti Rodriguezin solvanneen häntä rasistisesti 13. tammikuuta The Hawthornsilla pelatun ottelun aikana.

Bong sanoo keskiviikon tiedotteessa, että Rodriguezin tekojen ja lausuntojen myötä hänet on kyseenalaistettu ja häneen on kohdistunut syytöksiä.

– Antakaa minun tehdä selväksi: Tiedän mitä kuulin enkä kuullut väärin. Omatuntoni on siksi täysin puhdas tehtyäni valituksen, pelaaja toteaa.

– Tämä oli ensimmäinen tuollainen kokemukseni yli kolmen vuoden aikana tässä maassa, enkä koskaan pyrkisi aiheuttamaan väärää syytettä kanssapelaajalle. Ne, jotka syyttävät minun tekevän niin, eivät tunne minua. Yhtä lailla ne, jotka ovat ilmaisseet mielipiteensä, eivät olleet siellä kentällä silloin. Vain herra Rodriguez ja minä tiedämme täsmälleen, mitä sanottiin. Minä seison alkuperäisen valitukseni takana.

Bong sanoo, että hän haluaa nyt keskittyä uransa jatkamiseen eikä kommentoi asiaa enempää. Brighton kertoo tukevansa pelaajaa täysin.