Chelsea katkaisi vieraskentällä Burnleyn viiden ottelun voittoputken 2-1-lukemin. Chelsean hahmo torstaina oli ehdottomasti Victor Moses.

Chelsean asetelmat loppukauteen ovat haasteelliset. Paikka ensi kauden Mestarien liigan lohkovaiheeseen vaatii lontoolaisilta täydellistä onnistumista loppukaudesta. Burnleya vastaan tarvittiin siis heti tärkeitä pisteitä.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea team: Courtois, Azpilicueta, Cahill (c), Rudiger, Moses, Kante, Bakayoko, Emerson, Pedro, Morata, Giroud.

Subs: Caballero, Christensen, Zappacosta, Fabregas, Barkley, Willian, Hazard.

#BURCHE

Burnley sen sijaan haluaa loppuun saakka taistella historiallisesta paikasta Eurooppa-liigaan. Temppu ei ole täysin mahdoton, mutta se vaatii myös isojen kaatamista.

Burnley FC

@BurnleyOfficial
TEAM NEWS: Here's your Clarets team to face @ChelseaFC at Turf Moor tonight.

Chelsea oli avausjaksolla aktiivisempi osapuoli. Mitään dominointia ei kuitenkaan nähty, vaan ottelu eteni tasaisissa merkeissä. Ottelun ensimmäinen kunnon tekopaikka avautui Álvaro Moratalle, joka teki hyvän juoksun, mutta ajautui pieneen kulmaan. Burnley-vahti Nick Pope sai venytettyä jalkansa Moratan laukauksen eteen ja pallo vieri lopulta kulmapotkuksi.

Chelsea pääsi onnenkantamoisella johtoon 20. minuutilla. Chelsea lähetti keskikentältä pitkän pallon Burnley-puolustuksen selustaan, jonne Victor Moses teki oikea-aikaisen juoksun. Moses pääsi kuin pääsikin boksin sisään ja lähetti kovan pallon oikealta laidalta kohti keskustaa. Maalivahti Popen sekä toppari Kevin Longin kommunikaatio petti ja Pope nyrkkeili lopulta pallon Longin kautta omaan maaliin.

Ensimmäisellä jaksolla Chelsean pirteimpiä oli Pedro, joka oli lähellä yllättää Popen vapaapotkusta. Pope odotti selvästi keskitystä, mutta Pedro yrittikin laukoa pallon etukulmasta maaliin. Laukaus suuntautui kuitenkin hieman ohi maalin.

Pedro myös osoitti huikeaa yksilötaitoaan avausjaksolla kieputtamalla useamman Burnley-pelaajan vipuun. Hyökkäys tyrehtyi kuitenkin Burnleyn puolustusalueella.

Sitkeä Burnley jäi tällä kertaa ilman palkintoa

Toisella puoliajalla otteluun tuli enemmän sähköä ja intensiteetti kasvoi. Hyökkäyksiä tuli tasaisesti molempiin päätyihin. Jälleen jakson ensimmäinen tekopaikka siunaantui Moratalle, joka pääsi yksin vastakkain Popen kanssa. Moratan viimeistely-yritys suuntautui kuitenkin hiuksen hienosti ohi maalin. Morata otettiin myöhemmin vaihtoon ja hän kävi todella kuumana vaihtopenkillä. Ilmeisesti miestä harmitti missatut tekopaikat.

Burnley on tällä kaudella useaan kertaan osoittanut sitkeytensä ja samasta nähtiin viitteitä taas Chelseaa vastaan. Mitään kauniita osumia ei torstai-iltana nähty.

Reilun tunnin kohdalla Burnley nousi tasoihin, kun Jóhann Guðmundsson tykitti 16-rajan takaa ja pallo otti kimmokkeen Burnley-hyökkääjä Ashley Barnesista. Pallo näytti lopulta menevän maaliin Barnesin kantapäästä. Chelsean pelaajat protestoivat osumaa paitsioksi, mutta hidastuksista näkyi, ettei purnaukselle ollut aihetta tällä kertaa.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Since February 24th, only Mohamed Salah (8) has scored more Premier League goals than Burnley pair Ashley Barnes (5) and Chris Wood (5). Partnership.

Kotijoukkueen hyvänolontunne ei kuitenkaan pitkään kestänyt. Vain muutama minuutti Barnesin osumasta ja Burnley oli jälleen takaa-ajajana. Ensimmäisessäkin osumassa vahvasti mukana ollut Moses sai pallon boksin sisällä ja viimeisteli tarkasti ja voimalla pallon ohi Popen. Keskityksen vasemmalta laidalta tarjoili Emerson.

Tällä kertaa Burnleyn kiri jäi melko olemattomaksi. Chelsea oli oikeastaan lähempänä lisäosumia kuin Burnley tasoitusta.

Voiton myötä Chelsea nousi 63 pisteeseen ja eroa neljäntenä olevaan Tottenhamiin on nyt viisi pistettä. Burnleyn haaveet europaikasta kokivat kotitappion myötä kirvelevän takaiskun. Ero kuudentena olevaan Arsenaliin on kuitenkin vain kaksi pistettä, vaikkakin Tykkimiehet ovat pelanneet yhden ottelun vähemmän.

Torstai-illan toisessa kamppailussa Leicester ja Southampton tasasivat pisteet maalittomassa ottelussa.