Manchester Unitedin kannattajaksi tunnustautuva FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas haluaa nähdä lauantaina FC Cupin välieräottelussa nuoren ja hyökkäävän Manchester Unitedin.

Unitedin haasteena on hyvää kautta jälleen pelaava Tottenham. Kumpi on tässä ottelussa ennakkosuosikki?

– Hyvä kysymys. Tietyllä tavalla se on kuitenkin Tottenham, vaikka United on sarjassa korkeammalla. Spursilla on selkeä pelillinen sapluuna ja he toteuttavat sitä pelistä toiseen. Sitten taas Man Unitedin osalta ei koskaan tiedä mitä odottaa. Heidän pelaajien välinen harmonia ei ole samalla tasolla kuin Tottenhamin, Korkeakunnas analysoi Valioliiga.comille.

José Mourinhon ManU on kuin Jekyll ja Hyde. He pystyvät ajoittain pelaamaan hyvin, mutta hyvän ja huonon päivän välinen ero on järkyttävä. Vain harvalla joukkueella se on niin iso. Tottenham taas pelaa tasaisesti ja luottaa siihen omaan peliinsä, oli vastassa kuka tahansa.

Molemmat joukkueet ovat finaalin alla esittäneet epätasaisia otteita. Spurs jäi viikolla tasapeliin Brightonin vieraana ja hävisi aikaisemmin Manchester Citylle. Man United puolestaan hävisi West Bromwichille ennen kuin palasi voittokantaan viime kierroksella Bournemouthia vastaan.

– Eihän mikään pysty järjellä selittämään sitä, miten ManU voi hävitä kotikentällään West Bromwichille 0-1. Sitten kun katsoin sen pelin, niin ymmärsin hyvin. Siitä puuttui vauhti ja yhtenäisyys, Korkeakunnas hämmästelee.

– Moderni jalkapallo vaatii jalkoja ja oli kiva nähdä Unitedin pelaavan Bournemouthia vastaan nuorella hyökkäyksellä. Näkisin, että Paul Pogba ei ole keskikentän pohjapelaaja. Mitä kauempana hän on omasta maalistaan, sen parempi. Hän on luova pelaaja, joka pystyy ratkaisemaan pelejä henkilökohtaisella osaamisellaan. Hän sortuu ajoittain turhaan kävelyyn ja tuolloin pelin tempo hidastuu.

Korkeakunnaksen mielestä Unitedin pitäisi lauantaina hylätä passiivinen pelaaminen. Hän toivoo, ettei Mourinho lähde peliin kilpikonnataktiikalla, kuten niin monta kertaa aikaisemmin tällä kaudella.

– Tottenhamilla on usein tekemistä puolustuksen tasapainon kanssa, kun he tykkäävät hyökätä ja mennä eteenpäin, mutta he ottavat sen riskin. Näin Unitedinkin pitäisi tehdä, mutta joukkue sortuu usein liian passiiviseen pelaamiseen. Toivotaan, ettei joukkue lähde ”kilpparilla” tuohon peliin toivoen, että sillä tulee tulosta, Korkeakunnas huokaa.

FA Cupin välieräottelu Man United – Tottenham pelataan lauantaina klo 19.15. Ottelu tulee suorana Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.