AS Roman kapteeni Daniele De Rossi pelaa tänään itselleen merkittävää peliä, muutenkin kuin ”vain” Mestarien liigan finaali mielessään. Keskikenttämies oli 18-vuotias, kun Roma viimeksi pelasi Anfieldilla. Vuosi oli tuolloin 2002, ja joukkue hävisi Liverpoolille 0-2. De Rossi oltiin juuri nostettu edustuksen mukaan akatemiajoukkueesta, mutta ei vielä ollut Fabio Capellon valitsemassa kokoonpanossa tuossa ottelussa.

Steven Gerrardin kaikkien aikojen joukkueeseensa nimennyt, Francesco Tottilta kapteeninnauhan perinyt italialainen oli lähellä päättää uransa pari kautta sitten vammojen seurauksena

– Alkoi tuntua siltä, että kehoni ei kestä eurooppalaisen jalkapallon huipputason vaatimuksia. En ole sellainen pelaaja kuin Lionel Messi, joka voi voittaa otteluita yksinään. Minun pitää olla täydessä kunnossa, ja tarvitsen joukkueen tuekseni. Olen koneen osa.

Antonio Conte, joka valmensi De Rossia Italian maajoukkueessa, saa tältä suuren kiitoksen siitä että ura jatkui, ja on edennyt nyt Mestarien liigan välieriin.

– Hän sähköisti minut. Olen sanonut sen useaan otteeseen; hän todella iski minut käyntiin.

Kapteenin asemansa lisäksi muutenkin suuressa roolissa Barcelonan pudottamisessa ollut kokenut sotaratsu viittasi pukukoppipuheessaan joukkueen kannattajiin ennen ratkaisevaa ottelua, johon Roma lähti kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

– Kannattajat uskovat, että voimme kääntää tilanteen. Miksi me itse siis emme uskoisi? Pitäisikö meidän seistä ja paskoa housuihimme?

AS Roma voitti ottelun 3-0, ja eteni välieriin vierasmaalisäännön turvin.

Lähde: The Guardian