Saksalainen Sport Bild kertoo kiinnostavia tietoja maalivahtien liikkeistä, jotka saattavat vaikuttaa useampaan isoon jalkapallosarjaan.

Asian keskiössä on ennen muuta Leverkusenin torjuja, Arsenal-huhuissa liikkunut Bernd Leno, jonka suhteen saattaa tapahtua hyvinkin nopeasti. 26-vuotiaan vahdin tiedetään olevan lähdössä nykyisestä seurasta. Tämän sopimuksessa on pykälä, jonka mukainen ulosostohinta on voimassa vappuaatton – eli ensi maanantaihin saakka.

Lehden tietojen mukaan Lenon agentti Uli Ferber on jo kertonut Leverkusen-johdolle, että ulosostopykälä tullaan todennäköisesti huhtikuussa hyödyntämään. Maalivahdin ostaminen onnistuisi nyt 25 miljoonalla eurolla. Mikäli pykälää ei aktivoida nyt, on sama hinta voimassa ensi kerran vasta vuonna 2019. Lenon sopimus Leverkusenin kanssa ulottuu kesään 2020.
[readmore from=Bernd-Leno]

Vaikka Lenoa ollaan uumoiltu Gunners-maalille, näyttää nyt siltä että tämä onkin suuntaamassa Atlético Madridiin. La Liga -seura on ilmoittanut, ettei sen nykyisen maalivahdin, Jan Oblakin sopimusta olla jatkamassa. Slovenialaista puolestaan ollaan viemässä niin Paris Saint-Germainiin, Real Madridiin kuin Arsenaliin. Oblakin sopimuksen ulosostohinta on kuitenkin jopa 100 miljoonaa euroa, joten Pohjois-Lontoo ei liene todennäköinen uusi osoite.

Suomalaisittain ruletin mielenkiintoa nostaa se, että Lenon korvaajan Leverkusenissa arvioidaan olevan maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecký.