Liverpoolin egyptiläistähti Mohamed Salah ei aina ollut samanlainen maalitykki kuin nykyään.

Salah, 25, osui tiistaina kahdesti, kun Liverpool kaatoi hänen entisen seuransa AS Roman 5-2 Mestarien liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa Anfieldilla.

Egyptiläishyökkääjä kasvatti siten kuluvan kauden maalisaldonsa jo 43 osumaan.

Salah sai ensikosketuksensa eurooppalaiseen jalkapalloon sveitsiläisessä Baselissa, jonne hän siirtyi vuonna 2012 kotimaansa Arab Contractorsista. Salahin valttikortti oli tuolloinkin mieletön nopeus, mutta varsinaiseksi maalinsylkijäksi häntä ei voinut kutsua.

Hän pelasi Baselin riveissä 79 ottelua tehden niissä 20 maalia. Tällä kaudella hän on iskenyt pelkästään Mestarien liigassa kymmenen.

Baselin silloinen maalivahti Yann Sommer kuvailee Salahin kehitystä Omnisportin haastattelussa ”uskomattomaksi”. Nykyään Bundesliigan Borussia Mönchengladbachissa palloja torjuva Sommer kertoo, että Salahia saattoi pitää Sveitsissä jopa tuhlaajapoikana.

– Hän oli todella ujo ja nöyrä sekä tajuttoman nopea poika, kun hän tuli Baseliin Egyptistä. Silloin hänellä oli hieman ongelmia maalin edessä, ja hän tietää sen. Nyt hän on kehittynyt uskomattomalla tavalla.

– Laitoin hänelle kaksi viikkoa sitten tekstiviestin ja kerroin, kuinka onnellinen olen hänen puolestaan, koska kuten sanoin: hän on mahtava ja nöyrä tyyppi. Hän rakastaa pelaamista ja jalkapalloa ja hänellä on koko kotimaansa tuki MM-kisoissa.

– Hänen erinomaisuutensa Englannissa osoittaa, kuinka paljon hän on kehittynyt ja kuinka paljon hän tekee töitä.