Liverpoolin apuvalmentaja Željko Buvač on ehdolla Arsenalin uuteen valmennusryhmään, kertoo Times-lehti.

Serbialaisluotsi Buvač, 56, on työskennellyt Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin kanssa jo 17 vuotta, mutta kaksikon tiet ovat uusimpien tietojen mukaan eroamassa.

Liverpool kertoi viikonloppuna, että Buvač ei osallistu joukkueen toimintaan enää loppukaudella ”henkilökohtaisista syistä”. Paikallislähteissä on kerrottu, että Buvač on vierailemassa sairaan isänsä luona, mutta hänen on myös kerrottu jättävän Anfield lopullisesti.

Arsenalin toimitusjohtaja Ivan Gazidis kaavailee suuria muutoksia seuran edustusjoukkueen toimintaan. Tykkimiesten pitkäaikainen manageri Arsène Wenger on lähdössä kuluvan kauden jälkeen, eikä ranskalaisen seuraajsta ole vielä tietoa.

Times-lehden mukaan Buvačin mahdollinen nimitys lontoolaisten taustajoukkoihin kertoo siitä, että Arsenal etsinee nuorempaa manageria, jota Buvač voisi kokemuksellaan auttaa.

Buvačin ”kaappauksen” takana uskotaan olevan Arsenalin pääkykyjenetsijä Sven Mislintat, joka työskenteli serbialaisen kanssa jo Borussia Dortmundissa. Arsenal on muutenkin kerännyt Mislintatin vanhoja tuttuja seuraan, kuten Henrikh Mkhitarjanin ja Pierre-Emerick Aubameyangin, jotka liittyivät lontoolaisjoukkueeseen tammikuun siirtoikkunassa.

Kloppin ”oikean käden” tuominen Emiratesilla kielii Arsenalin etsimästä managerityypistä. Seuraan huhutut huippuvalmentajat Luis Enrique ja Massimiliano Allegri haluaisivat todennäköisesti tuoda omat valmennusryhmänsä mukanaan.

Arsenaliin on yhdistetty myös seuran entiset pelaajat Patrick Vieira ja Mikel Arteta, jotka vasta aloittelevat uraansa valmentajana. Vieira valmentaa tällä hetkellä Major League Soccerissa pelaavaa New York City FC:tä ja Arteta toimii apuvalmentajana Manchester Cityssä.