Liverpoolin kakkosvalmentajaa Željko Buvačia on viety viime päivinä huhuissa Arsenaliin.

Kaikki alkoi muutama päivä sitten, kun Liverpool tiedotti Buvač on loppukauden sivussa henkilökohtaisten syiden vuoksi. Seura ja päävalmentaja Jürgen Klopp – jonka kakkosmiehenä Buvač on työskennellyt 17 vuotta – eivät ole suostuneet kommentoimaan asiaa enempää.

Ensin The Times uutisoi, että Arsenal olisi kiinnostunut pestaamaan Buvačin ensi kauden valmennusryhmään. Hiljattain Sky Sports puolestaan kertoi, että Arsenalin kykyjenetsintätoiminnan päällikkö Sven Mislintat haluaisi Buvačin suoraan Arsenalin uudeksi päävalmentajaksi (lue tästä).

Skyn väitteeseen otti kantaa kanavan The Debate -ohjelmassa entinen Liverpool-pelaaja Danny Murphy. Vuosina 1997-2004 Liverpoolia edustanut Murphy pitää naurettavana ajatusta, että Buvač voisi suoraan hypätä Arsenalin kokoisen seuran päävalmentajaksi.

– Se olisi uskomatonta, jos Arsenalin kaltainen seura palkkaisi päävalmentajaksi kaverin, joka ei ole ikinä toiminut päävalmentajana, Murphy sanoi.

– Se olisi naurettavaa Arsenalilta.

– Sillä ei ole merkitystä, kuinka fiksu hän on tai mitä hän on tehnyt. Kakkosvalmentajana toimiminen on ihan eri asia kuin päävalmentajana toimiminen.

[readmore from=Zeljko-Buvac]

– Poikkeuksia toki on. Vaikkei ole toiminut päävalmentajana, ei se tarkoita etteikö voisi onnistua. Mutta emme nyt puhu mistään Mestaruussarjan tai Ykkösliigan joukkueesta. Puhumme Arsenal Football Clubista, joka haluaa päästä takaisin parhaiden joukkoon.

– Siellä on hemmetisti työtä tehtävänä. Isoin huolenaiheeni on se, että mitä tapahtuu kun alkaa tulla ongelmia pelaajien kanssa. Otetaan vaikka esimerkiksi Alexis Sánchezin tapaus Arsenalissa. Jos ei ole tottunut tuollaiseen, asiat voivat eskaloitua aika nopeasti. Kakkosvalmentajan ja päävalmentajan roolit ovat ihan erilaisia.