Ykkösliigassa pelaavan Rochdalen kannattajat ovat keränneet lähes 600 euroa seuran espanjalaiselle superfanille, Jesus Sanchezille, jonka on määrä matkustaa ensimmäistä kertaa kotimaansa rajojen ulkopuolelle, jotta hän pääsee katsomaan Rochdalen kauden viimeistä ottelua.

Sarjapaikastaan taisteleva Rochdale kohtaa kauden päätösottelussaan Charltonin. Rochdalelle ei välttämättä riitä edes voitto viimeisestä pelistä, vaan myös muiden otteluiden on päätyttävä joukkueen kannalta suosiollisesti.

Rochdalen kannattajat uskovat kuitenkin, että pelkkä kulttihahmoksi nousseen Sanchezin, eli ”Spanish Dalen”, läsnäolo riittää pelastamaan seuran putoamiselta.

– He kertoivat minulle, että ”Jesus tulee pelastamaan meidät”, sanoi Sanchez BBC:n haastattelussa.

Sanchez tutuistui Rochdaleen vuonna 2009 pelaamalla FIFA-konsolipeliä. Hän rakastui seuraan ja on sittemmin julkaissut tasaiseen tahtiin sosiaalisessa mediassa intohimoisia viestejä Rochdalesta, mikä on saanut paikallisten fanien sydämet sulamaan.

#SpanishDale

@SpanishRochdale
Good morning Tuesday'Dale, other day, other jersey same feeling!!
💪💙

– Se oli yllätys, kuin unelma. Se tuntui hieman pahalta, koska ihmiset antoivat minulle rahaa, mutta olen erittäin kiitollinen. En ikinä uskonut, että tämä voisi tapahtua.

– Olisi mukavampaa, jos Rochdale olisi paremmassa asemassa sarjassa, mutta uskon, että heidän säilymisensä on mahdollista. Olen innoissani sinne lähdöstä, tunnelmasta ja muiden fanien tapaamisesta.

Sanchez kertoi myös, miten hänen suhteensa Rochdaleen alkoi konsolipelissä.

– Halusin (pelissä) joukkueen, jolla oli pieni pudjetti ja päästä Valioliigaan ja voittaa kaiken. Pidin myös seuran logosta ja väreistä.

Rochdale on viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Ykkösliigassa sijalla 21, viimeisellä putoajan paikalla, yhden pisteen päässä putoamisviivasta. Charlton taas taistelee säilyttääkseen paikkansa nousukarsintoihin oikeuttavalla kärkikuusikon sijoituksella.

Joukkueet kohtaavat lauantaina Rochdalen Spotland Stadiumilla.