Manchester Unitedin manageri José Mourinho avautuu erityisestä suhteestaan entisen suojattinsa Michael Essienin kanssa.

Mourinho hankki ghanalaispelaajan Chelseaan vuonna 2005 Lyonista. Myöhemmin tämä pelasi portugalilaisen alaisuudessa myös Real Madridissa.

– Hän ei ole minun pelaajani, hän on poikani – olen hänen ”valkoinen isänsä”. Hän on minulle enemmän kuin pelaaja. Hän on luultavasti ainoa, joka vei minut kotiinsa – oikeaan kotiin. Paikkaan, jossa hän syntyi. Kadulle, jolla hän pelasi jalkapalloa lapsena, Mourinho sanoo Astro SuperSportin haastattelussa.

Mourinho paljastaa, että Essien sai hänet rakastumaan Ghanaan ja Accran kaupunkiin. Hän oppi myös ymmärtämään paremmin keskikenttäpelaajansa mentaliteettia.

– Ymmärrän, miksi hän oli pelaajan valmis kaikkeen. Hän oli valmis kuolemaan kanssapelaajiensa, seuran, managerin puolesta. Ymmärrän, miksi hän oli valmis pelaamaan minulle Real Madridissa polvella, joka ei ollut enää polvi.

– Se polvi oli tuhoutunut, mutta sillä persoonalla, intohimolla ja mentaliteetilla hän kärsi, hän kärsi aina – mutta aina hymy huulillaan. Michael hymyilee paljon. Olen rakastanut niin montaa pelaajaani, mutta mielestäni Michael on varmasti palkintokorokkeella.

Essienin lempinimiä ovat muun muassa ”Biisoni” ja ”Juna”. Hän oli ja on edelleen Chelsean kannattajien suuri suosikki.

Lähde: talkSPORT