Arsène Wenger jättää kauden päätteeksi Arsenalista poistuessaan taakseen todella isot saappaat. Niiden täyttäjästä ei ole vielä tietoa, mutta ehdokkaita media on kyllä heittänyt ilmoille pilvin pimein.

Jonkinlaiseksi trendiksi Wengerin seuraajahuhuissa on muodostumassa suurseurojen kakkosvalmentajat. Ensin pestiin ehdotettiin Manchester Cityn apulaisvalmentaja Mikel Artetaa, jolla on myös kunniakas pelaajatausta Arsenalista. Sitten esille nostettiin Liverpoolin kakkosmiehen Zeljko Buvacin nimi, ja nyt on vuorossa Manchester United.

Sky Sports kysyi Unitedin manageri José Mourinholta, olisiko hänen apulaisvalmentajansa Rui Faria hyvä valinta Arsenalin peräsimeen, eikä Mourinho vastauksessaan pidätellyt.

– Luulen niin, mutta en tiedä, haluaako Faria olla päävalmentaja. Jos minulta kysytään, olisiko hän kykeneväinen pestiin, vastaan ”kyllä”.

– En sano niin vain, koska hän on apulaiseni, vaan koska hän on myös ystäväni. Jos ystävälläni on jonain päivä tilaisuus ottaa vastaan iso valmennustehtävä, autan häntä laukkujen pakkaamisessa ja kantamisessa, ja toivotan hänelle onnea.

– Jos jonain päivänä niin käy, olen ensimmäinen, joka ilahtuu. Tutustuin häneen jo, kun hän vielä opiskeli yliopistossa. Olemme olleet yhdessä 18 vuotta, joten hän on minulle hyvä ystävä ja enemmän kuin pelkkä apulaisvalmentaja, Mourinho kertoo.