Torstai-iltana varmistui, että Arsène Wenger joutuu hyvästelemään Arsenalin ilman pokaalia viimeiseltä kaudeltaan. Arsenal karsiutui Eurooppa-liigan loppuottelusta, kun se hävisi välierissä Atlético Madridille yhteismaalein 0-1 (raportti toisesta osaottelusta).

Sky Sportsin The Debate -ohjelmassa syy tuoreista epäonnistumisista vieritetään ennen kaikkea Arsenalin tähtipelaajien eikä niinkään managerin harteille.

– Viime aikoina Arsenalin isot pelaajat ovat olleet pimennossa isoissa otteluissa, vaikka juuri silloin heitä kaivattaisiin, Steve Sidwell kommentoi.

[readmore from=Arsene-Wenger]

– Puhumme maailmanluokan pelaajista kuten Mesut Özil, joka pystyy avaamaan puolustuksia helpostikin. He eivät ole astuneet eturintamaan. Pelaajat ovat pettäneet Wengerin.

– Wenger ansaitsisi kuitenkin enemmän, sillä hän on Arsenalin suurin, Sidwell kehaisee.

Jo sunnuntaina Wengerillä on edessään seuraava suuri ottelu, sillä Arsenal pelaa tuolloin Burnleytä vastaan viimeisen kotiottelunsa ranskalaisen alaisuudessa. Entinen Gunners-puolustaja Matthew Upson odottaa Wengerin saavan kannattajilta arvokkaat hyvästit.

– Ikinä ei ole ollut ketään muuta, joka ansaitsisi kunnon jäähyväiset Wengeriä enemmän, Upson sanoo.

– Wengerillä on ollut valtava merkitys stadioniin, seuran rakenteisiin, perustaan ja harjoituskentälle. Se on ollut vallankumouksellista. Muutamat viimeiset kuukaudet uhkaavat kuitenkin varjostaa hänen saavutuksiaan, ja hänen lähtönsä ajoitus onkin sääli.

– Olen silti varma, että kaikki antavat Wengerille hänen ansaitsemansa jäähyväiset.