Liverpoolisssa on juhlittu koko viikko Mestarien liigan finaalipaikkaa, mutta sunnuntaina on edessä karu herätys Stamford Bridgellä. Valioliigan loppusijoitusten suhteen peli on enemmänkin kosmeettinen, vaikka Liverpoolilla ja Chelsealla molemmilla on vielä teoreettiset saumat nousta pykälällä taulukossa ylöspäin.

Todellisuudessa näin tulee tuskin käymään. Chelsean kausi ei ole mennyt läheskään suunnitellusti. Ainoa sauma voittaa edes jotain on FA Cupissa. Riittäisikö tämäkään siihen, että Antonio Conte saa pitää työpaikkansa on toinen juttu.

– Jotenkin näyttää siltä, että Contenkin kuumin kipinä on sammunut. Ehkäpä mies tietää jo jotain tulevaisuudestaan, mitä me tavalliset kuolevaiset emme, entinen A-maajoukkueen kakkosvalmentaja Ari Tiittanen pohtii Valioliiga.comille.

Tiittanen epäilee, että matka Rooman illasta helteiselle Stamford Bridgelle voi olla yllättävän kova Liverpoolille.

– Valioliiga on Liverpoolille tässä vaiheessa vähän pakkopullaa. Pelaajia pitää säästellä Kiovaan, mutta ihan leikiksikään ei voi heittää, että terävyys säilyy. Siinä on Jürgen Kloppilla miettimistä, Tiittanen kertoo.

– Chelsealla on FA Cupin finaali edessään jo parin viikon päästä, joten se on sikäli paremmassa tilanteessa. Tiukkoja matseja riittää ja kotiyleisön edessä jengi kyllä syttyy Liverpoolia vastaan.

Tiittanen uskoo, että Liverpool tulee turvautumaan rotaatioon sunnuntaina.

– Ei Klopp tyhmä ole. Hänen on pakko antaa lepoa suurimmille tähdilleen, tämä antaa mielestäni Chelsealle kaikki mahdollisuudet voiton nappaamiseen.

– Normaalisti Chelsean ja Liverpoolin kohtaaminen pysäyttäisi jalkapallomaailman, mutta tällä kertaa tietty matsi Espanjassa (El CLásico) saattaa omallakin kohdallani osoittautua kiinnostavammaksi, Tiittanen kertoo.

Mitään tylsää puolustuspeliä mestarivalmentaja ei odota sunnuntaina näkevänsä.

– Paineita ei kummallakaan pahemmin ole, joten voisi olettaa, että näemme vapautunutta, maalirikasta ja taidokasta futista, Ari Tiittanen päättää.

Chelsea-Liverpool sunnuntaina 6.5. kello 18.30 Viasatin jalkapallokanavilla sekä Viaplayssa.