Pep Guardiola kritisoi Valioliigan mitalisääntöjä. Manchester Cityn nuoret lupaukset Phil Foden ja Brahim Diaz ovat vaarassa jäädä ilman mestaruusmitaleja pelattuaan liian vähän sarjapelejä.

Valioliigan sääntöjen mukaan pelaajien on mitalin saadaakseen pelattava vähintään viidessä sarjapelissä. Sekä Foden että Diaz ovat pelanneet ennen päätöskierrosta vain neljässä.

Foden ja Diaz juhlivat sunnuntaina Huddersfieldia vastaan mestaruutta, mutta kaksikko ei saanut muiden tapaan mitaleja kaulaansa. Molempien on pelattava kauden viimeisessä ottelussa Southamptonia vastaan, jotta heidät palkittaisiin.

Guardiolan mielestä jokaisen edustusjoukkueen pelaajan tulisi saada palkinto työstään.

– En tiennyt siitä. Se on kuitenkin kaikella kunnioituksella naurettavaa. Jos he haluavat mitalin, annan omani, Guardiola tiuski lehdistölle.

– He ovat mestareita. He ovat tehneet töitä ensimmäisestä päivästä lähtien ja harjoitelleet kanssamme. He eivät pelanneet minun päätöksieni vuoksi.

– He ovat kuitenkin mestareita. Sillä ei ole väliä, onko heillä mitaleja. Ehkä on liian kallista antaa kolme, neljä tai viisi mitalia nuorille.

Lähde: Independent