Arsène Wengerin seuraaja lienee Valioliigaan keskittyneessä jalkapallouutisoinnissa yleisimmin käytetty ilmaus viime kuukausina.

Asiaa voi kuitenkin katsoa myös niin, että ranskalaislegendalle ei itse asiassa edes haeta, tai olla nimittämässä seuraajaa. Wenger nimittäin oli nimenomaan manageri, ei ainoastaan valmentaja.

Tästä johtuen Mikel Artetan nousu suosikiksi ei olekaan millään tavoin yllätys. Ennen muita seuran toimitusjohtaja Ivan Gazidis vaikuttaisi olevan espanjalaisen kannattaja. Johtoportaalle sopisi päävalmentaja, jolla ei ole managerikokemusta.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästä oman vallan lisäämisen tavoittelusta. Wengerin lähtöön valmistauduttaessa seuraan palkattiin Sven Mislintat ja Raul Sanllehi nimenomaan tehtäviin, joita edellinen manageri hoiti valmennustöidensä ohessa.

Kokenut manageri, joka haluaa ”Wengeriksi Wengerin paikalle” ei siis todennäköisesti edes ole Arsenalin tähtäimessä; etsinnässä on nimenomaan edustusjoukkueen valmentaja.

Artetan mahdollinen saapuminen pelin johtajaksi ei sekään ole ongelmatonta; muiden muassa apuvalmentajan tehtäviä vuodesta 2012 hoitanut Steve Bould on tietojen mukaan epävarma siitä, haluaako jatkaa tilanteessa, jossa entinen pelaaja siirtyisi hänen esimiehekseen.