Olympique Marseille kohtaa tänään Eurooppa-liigan loppuottelussa Atlético Madridin. Valioliigajoukkueista Arsenal oli lähellä yltää finaaliin, mutta kärsi välierässä lopulta tappion mardidilaisjoukkueelle. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteikö kentällä nähtäisi englantilaista futista viime kausina seuranneille tuttuja nimiä.

Dimitri Payet teki West Hamin paidassa kovaa jälkeä reilut puolitoista vuotta kestäneen visiittinsä aikana. Irons-kannattajien sydämiin itsensä ensimmäisellä Englannin kaudellaan pelannut keskikenttämies muuttui kuitenkin lopulta suosikista inhokiksi, ja palasi Marseilleen tammikuussa 2017. Maaleja vaparispesialistille kertyi Valioliigassa lopulta yhteensä 11, syöttöjä 19.

Tämän kauden Ligue 1:ssa Payet on pelannut 31 ottelussa, tehnyt niissä kuusi maalia, ja antanut 14 syöttöä. Peli-ilo on siis löytynyt uudelleen. Myös nyt päättyvällä varsinaisella Eurooppa-liigakaudella tehomerkintöjä tilillä 10.

Toinenkaan Marseille-paidassa tänään nähtävä pelaaja, Florian Thauvin ei lopulta jäänyt menestystarinaksi Valioliigassa. Kaudella 2015-2016 pelejä kertyi Newcastlen paidassa kaikki kilpailut mukaan lukien vain 16, maaleja yksi, syöttöjä 2. Tämä kausi kotiseurassa on ollut kuin toiselta planeetalta; Ligue 1 -saldo näyttää maalien osalta lukemaa 22. Ennen viimeistä kierrosta tämä oikeuttaa sarjan maalipörssissä sijalle 2., mikä on kohtalainen saavutus – takana on muun muassa sellaisia nimiä kuin Neymar, Nabil Fekir, Falcao, Mario Balotelli

Eurooppa-liigan finaali alkaa keskiviikona kello 21.45 Suomen aikaa. Ottelua voi seurata suorana Jim-kanavalta.