Arsenal ei ole vieläkään ilmoittanut, kenestä tulee Arsène Wengerin seuraaja Gunnersin edustusjoukkueen valmentajana. Vahvimmat huhut vievät Arsenaliin Manchester Cityn kakkosvalmentaja Mikel Artetaa, mutta kaikkia tämä nimitys ei vakuuttaisi. Ainakin arvostetuista brittitoimittajista koostuva Sunday Supplement suhtautuu 36-vuotiaaseen baskiluotsiin kriittisesti.

– Arsenal tarvitsee täydellisen suursiivouksen – he tarvitsevat vahvan ja kokeneen henkilön tuomaan esille kaiken, mikä on mennyt pieleen, The Timesin Henry Winter lataa.

– Jonkun pitää panna pukuhuone ojennukseen, hankkiutua eroon Shkodran Mustafista ja alkaa valmentaa Hector Belleríniä. Kuinka monta maailmanluokan pelaajaa Arsenalilla oikein on? Mesut Özil ja Pierre-Emerick Aubameyang?

Winterillä on sopivaksi valmentajaprofiiliksi myös malliesimerkki tarjolla.

[readmore from=Mikel-Arteta]

– Arsenal tarvitsee Diego Simeonen kaltaisen valmentajan. Jonkun, joka on tarpeeksi kova käsittelemään pehmeää pukukoppia, pehmeää johtokuntaa ja ylipäätään seuran pehmeää ilmapiiriä.

– Koko seuraa vaivaa pahanolontunne, jota Wengerin lähtö ei ratkaise – hän oli siihen vain osasyyllinen. He kaipaavat muutenkin vahvempia yksilöitä, Winter jatkaa.

Arteta pelasi Arsenalissa vuosina 2011-2016, ja osan ajasta myös kapteenina. Winter olisi kuitenkin kääntynyt mieluummin Patrick Vieiran puoleen, jos uusi manageri on haettava seuran entisten pelaajien joukosta.

– Arteta oli osa ongelmaa Wengerin aikakaudella. Hänen piti olla johtaja, kun joukkue oli tuuliajolla. Hänen täytyy selittää, miten hän pystyy katkaisemaan kierteen.

Lähde: Sky Sports