Coventrystä kotoisin oleva Sian Massey-Ellis toimii avustavana erotuomarina Naisten Mestarien liigan finaalissa torstaina. Valioliigaotteluissa samoissa tehtävissä nähty 32-vuotias uskoo sukupuolirajoitteiden olevan katoavaa perinnettä myös Englannissa.

– On vain ajan kysymys, milloin Valioliigassa nähdään naispuolinen erotuomari. Tässä asiassa ei ole mitään rajoitteita. Meille on kasvamassa todella hyviä naispuolisia tuomareita.

Massey-Ellis on ollut varalla tuomarintehtäviin Naisten Mestarien Liigan finaalissa vuosina 2013 ja 2017, ja toimi avustavana EM-kisojen loppuottelussa 2013 Suomessa, Saksan ja Ruotsin kohdatessa. Hän muistuttaa, ettei tuomarin työssä ole kyse sukupuolesta, miltään kannalta tarkasteltaessa.

– On tärkeää, ettemme aja eteenpäin naistuomareita heidän sukupuolensa vuoksi. Kyse on työn jäljestä. Teemme kuitenkin parhaamme, ja tuemme toisiamme kuin pieni perhe.

Oikeudenjakaja pitää torstain tehtävää suurena kunniana, mutta vakuuttaa keskittyvänsä siihen kuin mihin tahansa otteluun.

– Keskityn vain omaan valmistautumiseeni. Meillä on myös paljon apulaisia siihen, miten onnistumme keskittymään vain itse otteluun, ja unohtamaan kaiken sen ympärillä.

Lähde: BBC