Liverpool pelaa Mestarien liigan finaalissa 11 vuoden tauon jälkeen. Viisi kertaa maanosan ykköskilpailun voittanut brittiseura jahtaa ensimmäistä UCL-mestaruuttaan sitten Istanbulin ikimuistoisen finaalin, jolloin se nousi kolmen maalin tappioasemasta rankkarivoittoon vuonna 2005.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen listaa seuraavassa kolme asiaa, joiden ansiosta Liverpool voittaa Real Madridin finaalissa.

LUE MYÖS Rautiaisen mietteet Real Madridista

1. Halu

– Uskon, että kun puhutaan motivaatiosta ja halusta, niin kyllä Realinkin jätkillä on sitä, mutta Liverpoolilla on sitä vielä vähän enemmän.

– Tilanne on sama kuin että mentäisiin huippuravintolaan. Realin pelaajat ovat olleet siellä jo. Totta kai he menevät sinne mielellään, mutta he tietävät menun, ruuat, juomat ja ilmapiirin.

– Liverpoolin pelaajille suosittelen, että sisään, nopea tilaus, alkusopat, salaatit ja pihvit kerralla pöytään, palkinto mukaan ja äkkiä kotiin jälkiruualle! Tällä tarkoitan sitä, että Liverpoolin pitää olla alussa nopea, aktiivinen, energinen ja prässättävä ja tehtävä avausmaali, Rautiainen sanoo.

2. Kollektiivisuus

– Puhutaan taas tällä ravintolavertauksella. Real tulee kaikki omilla autoillaan, on punaiset matot ja kameroita ulkopuolella.

– Liverpool tulee yhdellä tilataksilla, jota ajaa ”Jimmy Liverpoolista”. He tulevat yhdessä ja lähtevät yhdessä.

– Tällä haluan korostaa, kuinka kaikki, mitä Liverpool tekee, heidän pitää tehdä yhdessä! Yhdessä!

3. Kloppin kuuluu voittaa

– Jos tuolla pilvenreunalla istuu joku jalkapallojumala, niin Jürgen Kloppin aika on nyt. Hän on ollut häviämässä Bayernille ja Saksan cupissa aikanaan Dortmundissa Mats Hummelsin tekemä finaalimaali hylättiin, Moreno pelasi Eurooppa-liigan finaalissa huonosti… Häntä on koeteltu liikaa, näkee Rautiainen.

Mestarien liigan loppuottelu Real Madrid-Liverpool näkyy lauantaina 26.5. suorana lähetyksenä Viasat Jalkapallo -kanavalla ja osoitteessa viaplay.fi. Finaalin studiolähetys alkaa klo 21, itse ottelulähetys 21.40. Loppuottelun parhaat palat ovat katsottavissa osoitteessa viafree.fi.