Urallaan West Hamia, Queen’s Park Rangersia, Leedsiä ja Huddersfieldiä, sekä Englannin maajoukkuetta edustanut maalivahti Robert Green sanoo tietävänsä, millaisissa syvyyksissä Liverpoolin Loris Karius kävi lauantai-iltana. Joukkueensa tappion syntipukiksi päätynyt saksalainen koki Greenin mukaan tietynlaisen helvetin.

– Olin yksi miljoonista ihmisistä, jotka katsoivat ottelua, ja tiedän täsmälleen, miltä hänestä tuntui. Tuota tunnetta ei voi ymmärtää, ellei ole sitä itse kokenut. Kaiken peittää ajatus siitä, että olet pettänyt joukkueesi. Se antoi sinulle tämän mahdollisuuden, ja virheesi maksoivat voiton. Se on kammottavaa.

Green miettii The Telegraphin kolumnissaan myös tapoja, joilla Karius voi syövereistään selvitä.

– Tärkeintä on, että hän pysyy päättäväisenä, ja käsittelee asiaa käytännön järjellä. Kun itse tein pahan virheen Englannin ensimmäisessä MM-pelissä vuonna 2010, tiesin että seuraava peli on kolmen päivän kuluttua. Se oli helpompi tilanne; turnauksessa on vielä mahdollisuus onnistua. Kariuksen kohdalla kaikki tuntuu lopullisemmalta, sillä hänen on selvittävä koko kesä tämän taakan kanssa. 24-vuotiaan maalivahdin pitäisi pystyä katsomaan eteenpäin, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Kokemuksesta puhuva ex-vahti ei anna paljoa painoa puheille siitä, miten joukkuetoverit jättivät Kariuksen yksin ottelun päätyttyä.

– Tuota tunnetta ei voi jakaa kenenkään kanssa. Kukaan ei olisi voinut lohduttaa häntä. Se, ettei kukaan pelaajista tullut hänen luokseen pillin vihellettyä, ei ole merkittävää. Tuota tuskaa ei voi helpottaa millään eleillä tai sanoilla.