Chelsean entinen manageri Ruud Gullit ei pidä italialaisluotsi Antonio Contea syyllisenä lontoolaisjoukkueen vaikeaan vuoteen. Hallitsevana liigamestarina kauteen lähtenyt Chelsea ei yltänyt mukaan ensi kauden Mestarien liigaan.

– En syytä siitä Contea. Syytän alusta lähtien liikkuneita huhuja siitä, pitääkö hänen lähteä seurasta tai jotakin sellaista. Kukaan johtoportaassa ei tehnyt asialle mitään. Kukaan ei sanonut ”Hei, tuo huhu ei ole totta – hän on valmentajamme”. Sitä ei tapahtunut, Gullit toteaa.

[readmore from=Antonio-Conte]

Hollantilainen oli Chelsean peräsimessä kahden vuoden ajan 1996–98, joten hän tuntee hyvin seuran.

– Ne pelaajat, jotka pelaavat, eivät välitä. Kuitenkin ne pelaajat, jotka eivät pelaa, näkevät mahdollisuuden, jos hän lähtee – ehkä he pääsevät pelaamaan. Joten pukuhuoneessa syntyy paljon ongelmia. Valmentaja ei tarvitse sellaista.

– Se ei ole ollut menestys. Se on ollut laastari haavan päällä. Kausi on ollut erittäin vaikea. Jos he voisivat vaihtaa Mestarien liigan paikan FA Cupiin, he tekisivät sen.

Nyt Conten palli tutisee kahdesta peräkkäisestä pokaalikaudesta huolimatta. Gullit vitsailee, että paras tapa pysyä pitkään Chelsean managerina on olla voittamatta mitään.

– Jos voittaa jotakin, silloin on vaarassa Chelseassa. Se (manageri), joka ei voittanut mitään, pysyi pisimpään – Claudio Ranieri. Hän oli siellä neljä vuotta. Kaikkien muiden piti lähteä. On parempi olla voittamatta mitään.

Gullit viittaa muun muassa José Mourinhoon ja Roberto Di Matteoon, joka johdatti Chelsean Mestarien liigan voittoon.

Lähde: Goal