Islantilainen Eidur Gudjohnsen on yksi niistä pelaajista, jotka ovat päässeet pelaamaan sekä Pep Guardiolan että José Mourinhon alaisuudessa.

Gudjohnsenin mukaan Guardiola ja Mourinho ovat samantyyppisiä siinä, että he molemmat kiinnittävät huomiota yksityiskohtiin. Kummallakin on selvä näkemys siitä, miten jalkapalloa pitää pelata.

– Mielestäni Guardiola painottaa enemmän pallonhallintaa ja sitä, kuinka vastustajaa voi dominoida pallonhallinnan kautta ja sillä, miten ylikuormitetaan ne tilat, joihin pallo pelataan, 39-vuotias Gudjohnsen sanoo Independent-lehden haastattelussa.

– Mourinho on hieman suoraviivaisempi, ja tämä tulee omasta kokemuksestani. Molemmat ovat tasolla, joka on hyvin samankaltainen. Kyse on siitä, kummasta pitää enemmän. Suurin ero on luonteenpiirteissä. Mourinho on isompi persoona kuin Guardiola. Guardiola saattaa olla hiljaisempi tyyppi, ajattelija, introvertti.

Viime vuonna ammattilaisuransa päättänyt Gudjohnsen pääsi maistamaan menestystä sekä Chelsean että Barcelonan riveissä. Hän muistelee lämmöllä erityisesti aikaansa Stamford Bridgellä.

– Minusta tuntui yksinkertaisesti mahtavalta. Olin nuori, tuore ja nautin jalkapallosta. Chelseassa minusta tuntui ehdottomasti siltä, että sain itsestäni parhaan irti.

Myös Barcelonan paidassa islantilainen pelasi loistavia pelejä, mutta yhden ottelun jälkeen hän saattoi joutua huilaamaan kaksi peliä.