Eilen hämmennystä aiheuttanut, Arsenal-legendaksi pelaajaurallaan nousseen Patrick Vieiran siirtyminen New Yorkista Nizzaan on varmistunut. Samalla selvisi, että 11 vuotta Pep Guardiolan rinnalla toiminut Domenec Torrent jättää Manchester Cityn.

55-vuotias Torrent on kulkenut Guardiolan mukana matkan Barcelonasta Bayern Münchenin kautta Cityyn, ja ollut voittamassa 24 pokaalia. Nyt tie vie Vieiran tilalle manchesterilaisten sisarseura New York Cityyn. Aiemmin hän on toiminut Gironan päävalmentajana, vuosina 2005-2006.

Uralleen uutta tienhaaraa hakeva valmentaja kertoi tilanteesta NYCFC:n tiedotteessa

– Työskentelin 11 loistavaa vuotta yhdessä kollegani ja ystäväni Guardiolan kanssa, ja nautin niistä suuresti. Tavoitteeni on kuitenkin jo pitkään ollut palata päävalmentajan töihin, enkä olisi saattanut odottaa tätä parempaa tilaisuutta siihen.

Vieiran siirrosta kerrottiin ensin Manchester Cityn sivustolla, josta uutinen kuitenkin poistettiin hetken kuluttua. Myöhemmin maanantaina OGC Nice vahvisti siirron omalla sivustollaan.

Lähteet: OGC Nice, BBC