Maalivahti Bernd Leno siirtyi viime viikolla Arsenaliin Bundesliigan Leverkusenista. Uuteen pukuhuoneeseen pre-seasonilla saapuessaan hän ei kuitenkaan ole ventovieraiden ympäröimä. Pelaajien virta saksalaisseuroista Gunnersiin ei liene sattumaa.

Dortmundista Pohjois-Lontooseen siirtynyt pelaajakoordinaattori Sven Mislintat oli hyvin selkeästi esillä, kun Pierre-Emerick Aubameyang siirtyi tammikuussa Arsenaliin juuri mustakeltaisesta seurajärkäleestä. Vielä vahvistumattomien tietojen mukaan samalta suunnalta Tykkimiehiin liikahtaa lähiaikoina myös toppari Sokratis Papasthatopoulos. Henrikh Mkhitarjan on hänkin entinen Borussia-pelaaja.

Jo ennen Mislintatin tuloa Arsenalin profiilipelaajiin kuului saksalaisia, joista osa on Lenolle hyvinkin tuttuja.

– Olen tuntenut Shkodran Mustafin jo ainakin 10 vuotta. Kasvoimme yhdessä juniorimaajoukkueissa, ja onkin jotenkin hassua, että törmäämme nyt Arsenalissa!

26-vuotias torjuja oli ystäväänsä luonnollisesti yhteydessä jo kauan ennen siirtoa.

– Puhuin Mustin kanssa Arsenalista jo useita kuukausia sitten, ja hän kertoi hyviä asioita. Tunnen hänet ja Mesut Özilin maajoukkueesta, Bundesliigan puolesta taas Granit Xhaka, Aubameyang ja Mkhitarjan ovat tuttuja.

Viimeisen viiden kauden ajan Leno on pelannut Aubameyangin vastustajan riveissä.

– Tulee olemaan erityistä päästä samaan joukkueeseen. Hän on uskomattoman nopea, ja sitä maalivahtina oppii kyllä arvostamaan.

Yksi tuttu saksalaisnimi, Lenon omalta sektorilta, sen sijaan poistui lähes samanaikaisesti tämän oman siirron kanssa Arsenalista. Jens Lehmannin yhteistyö vanhan seuransa kanssa päättyi viime viikolla.

Lähde: Arsenal