Valioliigaan noussut Wolverhampton ilmoitti viime kuussa solmineensa nelivuotisen sopimuksen maalivahti Rui Patrícion kanssa. Maajoukkueestakin tutun vahdin edellinen seura, kaaokseen ajautunut Sporting Lissabon ei kuitenkaan hyväksy siirtoa sellaisenaan.

Patrício on yksi pelaajista, joka ilmoitti jättävänsä Sportingin sen jälkeen, kun joukkueen kimppuun hyökättiin harjoituksissa keväällä. Lähteneet pelaajat ovat irtisanoutuneet vedoten siihen, että seura ei ole kyennyt takaamaan heidän turvallisuuttaan, ja sen näin syyllistyneen sopimusrikkoon. Tämän näkökannan mukaan pelaajat ovat oikeutettuja sopimustensa päättämiseen.

Sporting haluaa kuitenkin maalvahdista lähes 60 miljoonan euron siirtokorvauksen, ja on valittanut tilanteesta jalkapalloliitto FIFA:lle. Liitto puolestaan ilmoitti aloittaneensa asian selvittelyn. Lissabonilaisseura vaatii rahan lisäksi maalivahdille puolen vuoden pelikieltoa tämän menettelyn vuoksi.

Portugalilaismediassa julkaistiin tänään 63-sivuinen kirjelmä, jonka turvin Sporting toivoo saavansa FIFA:n päätöksellä korvaukset siirtyneistä pelaajistaan. Patrícion ohella heitä ovat muun muassa William Carvalho, Gelson Martins ja Bruno Fernandes.

Lähteet: Four Four Two, Sky Sports