Seuralegenda John Terry ajautui mestaruuskaudella 2016-2017 Chelseassa sivuraiteille ja hyvästeli haikeissa tunnelmissa kotiseuransa keväällä 2017. Jatkosopimusta Chelseaan ei syntynyt, ja niinpä vähille peliminuuteille jäänyt kovaluinen toppari siirtyi viime kaudeksi sarjatasoa alemmas Aston Villaan.

Kapteenin tittelin peri Terryltä saman pelipaikan Gary Cahill, mutta viime kaudella Cahillia odotti Terryn kohtalo. Aivan kuten vuotta aiemmin Terryä, valmentaja Antonio Conte istutti Cahillia yhä useammin vaihtopenkillä ja peluutti kolmen topparin linjassa Cahillin tontilla mieluummin saksalaista Antonio Rüdigeriä.

Kuusi kautta Chelseassa pelanneella Cahillilla on sopimusta vielä vuosi jäljellä, mutta London Evening Standardin mukaan hän harkitsee vakavasti maisemanvaihtoa vielä tämän kesän aikana. Englannin MM-joukkueessakin esiintynyt Cahill ilmaisi jo kevään aikana tyytymättömyytensä saamansa vastuun määrään, eivätkä ennusmerkit ensi kautta ajatellen ole juurikaan paremmat.

– Tämä on ollut kovaa. On rankkaa katsoa sivusta huipputärkeitä otteluita ja todeta, kuinka en voi auttaa joukkuetta vaikeuksien keskellä. Aina sanotaan, että kapteenina voi silti antaa osansa pukukopissa, mutta se on vaikeaa, kun ei pelaa niissä isoissa peleissä, Cahill totesi keväällä.

Uusi valmentaja Maurizio Sarri on suosinut neljän miehen puolustuslinjaa, joten toppareille paikkoja on lähtökohtaisesti avoinna kolmen sijaan vain kaksi. Cesar Azpilicueta napannee näistä yhden, ja lisäksi Chelsea on lähellä Juventuksen ja Italian maajoukkueen keskuspuolustajan Daniele Ruganin hankintaa. Bluesin kerrotaan olevan lisäksi kiinnostunut myös Newcastlen Jamaal Lascellesista, eikä kokenutta David Luiziakaan voi tyystin unohtaa.

Cahill on parhaillaan lomalla, mutta voi olla, että miehen mielessä pyörivät jo ensi kauden kuviot. Vaikka Chelsea antaisikin miehelle jatkosopimuksen, olisi se mitä todennäköisimmin vain yhden vuoden jatko. Seuran filosofiaan kun kuuluu, ettei yli 30-vuotiaille pelaajille anneta pidempiä kontrahteja.

[readmore from=Gary-Cahill]

Kaiken lisäksi Chelsean toimistolla on hoidettavanaan paljon kiireisempiäkin asioita. Sarri muovaa paraikaa miehistöä mieleisekseen, ja kaikkia hankintoja on tuskin vielä nähty. Lisäksi joukkueen supertähdet Eden Hazard ja Thibaut Courtois kuuluvat siirtomarkkinoiden kuumimpiin nimiin, ja myös Willianista ja N’Golo Kantésta käydään kilpalaulantaa.

Valioliigan siirtoikkunan sulkeutumiseen on aikaa enää kolme viikkoa ja kaksi päivää.

Cahill siirtyi Chelseaan Boltonista tammikuussa 2012 seitsemän miljoonan punnan siirrolla.