Valioliigakausi 2018-19 lähestyy jo horisontissa. Kärkiseurat ovat jo tehneet useita hankintoja kesän siirtoikkunassa, mutta Tottenhamissa on keskitytty lähinnä jatkosopimusten tekemiseen.

Liverpool on käyttänyt kesällä 168 miljoonaa euroa, Arsenal 78 miljoonaa euroa, Manchester United yli 80 miljoonaa euroa ja Manchester City yli 70 miljoonaa euroa. Tottenhamin kohdalla samainen lukema on pyöreä nolla.

Spurs on sen sijaan tehnyt tärkeitä jatkosopimuksia (Eric Lamela, Heung-min Son, manageri Mauricio Pochettino), mutta siirtoikkunassa joukkue ei ole todellakaan riehunut. Se ei tietenkään ole välttämättä huono asia, mutta muiden seurojen vahvistaessa kokoonpanoaan, saattaa Tottenham jäädä ainakin paperilla muiden kärkiseurojen jalkoihin.

– Muut (seurat) tietysti vahvistavat joukkuettaan ja olen varma, että manageri (Pochettino) seuraa myös markkinoita. Mutta hän tuo sisään vain käypiä pelaajia hyvällä hinnalla ja mielestäni se on tärkeää, Tottenhamin entinen kapteeni ja nykyinen asiantuntija Ledley King totesi Sky Sportsille.

Joitain kauppoja saatetaan toki vielä nähdä, mutta Tottenham ei ole myöskään pyörinyt mitenkään vahvasti siirtohuhuissa. Ainakaan ostajan roolissa.

– Tarvitsemme pelaajia, jotka todella tuovat jotain joukkueeseen. Jos sellaisia ei ole, sitten meidän ei tarvitsee ostaa, King sanoi.