Englannin toiseksi korkein sarjataso, Mestaruussarja avaa kautensa lauantaina.
Mukana on myös tukku suomalaisnimiä – tässä pieni katsaus heidän lähtötilanteisiinsa.

Teemu Pukki (Norwich City)

Maajoukkuehyökkääjä siirtyi kuukausi sitten vahvaa taustaa myös Valioliigasta omaavaan Norwich Cityyn. Pukki on urallaan kiertänyt Suomen lisäksi Espanjan, Saksan, Skotlannin ja Tanskan kautta, mutta Englanti on uusi haaste.

Jo lyhyen Kanarialintu-aikansa alussa, pre-season -otteluissa Pukki on osunut hyvin maaliverkkoihin, mutta kilpailu peliajasta tullee silti olemaan kova. Hyökkäyspään pelaajista joukkueeseen liittyi kotkalaisen kanssa lähes samanaikaisesti britti Jordan Rhodes, tammikuussa seuraan puolestaan tuli 190-senttinen saksalaiskärki Dennis Srbeny. Norwichin kärkimiehenä kaksi vuotta häärinyt Nelson Oliveira on Portugalin maajoukkuekokemusta omaava, kokenut tekijä – Mestaruussarjassa maaleja on syntynyt 28.

Paljon pelinumerokseen 22 saaneen Pukin onnistumismahdollisuuksiin vaikuttaa myös valmentaja Daniel Farken taktiikka, ja tapa peluuttaa suomalaista.

Norwichin sijoitus Mestarussarjassa oli viime kaudella 14.

Niki Mäenpää (Bristol City)

Viimeisimpänä suomalaisena mestaruussarjajoukkueeseen siirtynyt pelaaja on kokenut veskari. Sopimus Bristol Cityn kanssa vahvistettiin vasta 1. elokuuta. Viime kaudet lähinnä Brightonin penkkiä kuluttanut maajoukkuetorjuja hakee nyt uutta nousua uralleen.

Ikävuosiensa kanssa täsmäävän numeron 33 paitansa selkään saava maalivahti saattaa saada mahdollisuutensa näyttää hyvin pian; seuran ykkösvaihtoehto, kokenut Frank Fielding on vamman vuoksi sivussa kolmisen kuukautta. Mikäli Bristol ei hanki lisää maalivahteja, on Mäenpään kilpakumppanina enää 21-vuotias Max O’Leary.

Bristolin sijoitus Mestarussarjassa oli viime kaudella 11.

Anssi Jaakkola (Reading)

Kaksi vuotta sitten Readingiin siirtyneen kemiläislähtöisen maalivahdin tilanne ei ole kovin selkeä. Seura hankki uuden maalivahdin, Sam Walkerin hiljattain, mutta manageri Paul Clementin mukaan se ei tarkoita, että Jaakkola olisi myynnissä. Otteluita Jaakkolalle on kertynyt kahden vuoden aikana 17, kaikki kilpailut mukaan lukien.

Readingin ykkösmaalivahti on rutkasti valioliigakokemusta omaava Vito Mannone, jota ei varmasti hevillä syrjäytetä. Joidenkin arvioiden mukaan Jaakkolan on tyytyminen kolmosvahdin osaan.

Reading sijoittui Mestarussarjassa viime kaudella sijalle 20.

Thomas Lam (Nottingham Forest)

24-vuotias vietti viime kauden lainalla toisessa kotimaassaan Hollannissa, FC Twentessä. Aitor Karankan valmentamaan seuraan nyt palannut pelaaja tuottaa luotsille päänvaivaa – hänen sanotaan ensin suunnitelleen tälle uutta lainapestiä.

– Hän on pelaaja, joka voi pelata topparina ja hän on pelannut myös keskikenttäpelaajana. Hän on hyvä pelaaja ja yksi lisää, jonka kohdalla minulla on pohdittavaa. Hän pärjää hyvin, Karanka kertoi Nottingham Postille.

Harjoituskaudella tietojen mukaan vahvoja otteita esittänyt Lam oli Twenten avauskokoonpanossa Hollanin pääsarja Eredivisiessä viime kaudella 28 kertaa.

Nottingham Forest sijoittui viime kaudella Mestarussarjassa seitsemänneksitoista.

Marcus Forss (Brentford)

Toisen polven maalitykki kuuluu varsinaisesti seuran b-joukkueeseen, siirryttyään seuraan vuosi sitten West Bromwichin alle 18-vuotiaista. Seuran päätöksellä alle 19-vuotiaiden EM-kotikisat väliin jättänyt kärki on kuitenkin esittänyt harjoitusotteluissa todella vahvoja otteita, joten edustuksen portit varsinaisella sarjakaudellakaan eivät välttämättä ole 19-vuotiaalta täysin suljettuja. Valinta oman joukkueensa viime kauden parhaaksi pelaajaksi tukee etenemismahdollisuuksia sekin tuntuvasti.

Brentford sijoittui suomalaisjoukkueista Mestaruussarjassa viime kaudella korkeimmalle, yhdeksänneksi.

Edellä mainittujen lisäksi mestaruussarjaseurojen kirjoilla ovat suomalaisista alkavalla kaudella Niko Hämäläinen (Queen’s Park Rangers), Aapo Halme (Leeds) ja Jaakko Oksanen (Brentford).

Championshipiä (Mestaruussarjaa) voi seurata Viasatilta ja Viaplay-palvelusta.