[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1498082844977{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818555810{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Viime kausi

[/vc_column_text][vc_column_text]Cadriff nousi Valioliigaan täksi kaudeksi Mestaruussarjasta. Sarjan voittaneen Wolverhamptonin perässä toisesta suorasta nousupaikasta oli loppukaudesta tiukka kamppailu, mutta walesilaisseura nappasi kakkossijan jännittävien vaiheiden jälkeen.

46 ottelun Mestaruussarja on kilpailuna tasainen ja todella raskas. Kyseisellä ottelumäärällä on varmaa, että kauteen mahtuu jokaiselle sekä ylä- että alamäkiä. Cardiffilla nämä mäet tulivat heti toistensa perään. Joulukuun 23. päivä alkoi joukkueen kauden vaikein jakso. Se hävisi perättäin neljä peliä maalierolla 2-9, mutta sitten kurssi kääntyi totaalisesti. Tappioputken perään tuli nimittäin 13 sarjaottelun tappioton putki, johon mahtui yhteensä kymmenen voittoa.

Tiukan loppukauden aikana Cardiff hieman kompuroi, sillä se voitti vain yhden kolmesta viimeisestä ottelustaan, mutta joukkueen onneksi muut sen kilpailijat kompuroivat vielä pahemmin. Fulhamilla oli viimeisellä kierroksella mahdollisuus napata suoraan nousuun oikeuttava kakkospaikka Cardiffin nenän edestä, mutta lontoolaisseura hävisi päätöskierroksella, joten tasapeli varmisti walesilaisten nousun.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515328839{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Ben Wilson (ilman seuraa)
Maalivahti, 25 vuotta

Sunderlandin kasvatti pelasi neljän Cardiffin kautensa aikana vain kolme sarjaottelua, joista kaikki toissa kaudella. Viime kaudella minuutteja ei herunut lainkaan.

Kuva: Getty Images

Greg Halford (ilman seuraa)
Keskuspuolustaja, 33 vuotta

Monikäyttöinen yleispelaaja pelasi viime kaudella 12 ottelussa, mutta yhteensä vain 313 peliminuuttia. Halford on ollut melkoinen futiskiertolainen, sillä hän on edustanut Englannin ammattilaiskentillä jo 12 eri seuraa. Ja jälleen on edessä uuden työnantajan etsintä, sillä Cardiff ei miehen sopimusta jatkanut.

Kuva: Getty Images

Matty Kennedy (ilman seuraa)
Oikea laitahyökkääjä, 23 vuotta

Entinen Skotlannin nuorisomaajoukkuepelaaja siirtyi Cardiffiin helmikuussa 2015 3,5 vuoden sopimuksella. Minuutit olivat kuitenkin tiukassa ensimmäistä kautta lukuun ottamatta, ja sopimuskautensa viimeisen vuoden Kennedy viettikin lainalla Portsmouthissa.

Kuva: Getty Images

Frédéric Gounongbe (ilman seuraa)
Keskushyökkääjä, 30 vuotta

Belgiassa syntynyt ja kasvanut Beninin maajoukkuekärki teki kaudella 2015-2016 Belgian pääsarjassa 13 maalia ja sai siirron Cardiffiin. Molemmat Cardiff-kaudet olivat kuitenkin pahoin loukkaantumisten runtelemia, ja maalitili Brittein saarilla jäi kokonaan avaamatta. Peliminuutteja kertyi viime kaudella vain 23.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1497515686941{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Alex Smithies (QPR)
Maalivahti, 28 vuotta

Huddersfieldin kasvatti siirtyi nyt vasta uransa kolmanteen seuraan. Takana on kaikkiaan 5,5 kautta ykkösvahtina Mestaruussarjassa, mutta nyt Smithies pääsee ensi kertaa aistimaan valioliigatunnelmia. Englannin poikamaajoukkueissakin pelannut Smithies oli kahdella viime kaudella QPR:n ehdottomia avainpelaajia. Taistelee peliajasta Neil Etheridgen kanssa.

Kuva: Getty Images

Greg Cunningham (Preston)
Vasen laitapuolustaja, 27 vuotta

Irlantilaispuolustaja siirtyi Manchester Cityn akatemiaan 16-vuotiaana ja pääsi pelaamaan Cityn edustusjoukkueessakin kaikkiaan viisi ottelua ennen lainasiirtoaan Leicesteriin syksyllä 2010. Nyt takana on kuusi kautta Mestaruussarjassa ja kaksi Ykkösliigassa, sekä edessä ensimmäiset valioliigapelit yhdeksään vuoteen. Neljä A-maaotteluakin pelannut Cunningham kantoi viime kaudella Prestonissa kapteenin nauhaa.

Kuva: Getty Images

Josh Murphy (Norwich)
Vasen laitahyökkääjä, 23 vuotta

Wembleyn kaupunginosassa Lontoossa syntynyt Josh Murphy oli Cardiffilta pienimuotoinen kaappaus, sillä paria lainapestiä lukuun ottamatta koko uransa Norwichissa pelanneesta laiturista olivat kiinnostuneita monet suuremmatkin seurat. Englannin nuorisomaajoukkueissakin pelannut Murphy teki Norwichille viime kaudella kuusi maalia. Murphyn identtinen kaksosveli Jason Murphy pelaa niin ikään Valioliigassa, sillä hän siirtyi Norwichista jo vuotta aiemmin Newcastleen. Josh Murphy tosin debytoi pääsarjassa veljeään aiemmin, sillä hänelle kirjattiin yhdeksän valioliigaottelua jo kaudella 2013-2014.

Kuva: Getty Images

Bobby Reid (Bristol City)
Keskushyökkääjä, 25 vuotta

25-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja pelasi viime kaudella kasvattajaseurassaan Bristol Cityssä elämänsä kauden ja paukutteli Mestaruussarjassa 19 maalia. Se palkittiin valinnalla sarjan tähdistöjoukkueeseen sekä uran ensimmäisellä sopimuksella valioliigaseuraan.

Kaikki Cardiffin kesän pelaajasiirrot tästä linkistä.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_column_text]

Tiesitkö: Cardiff on kaudella 2018-19 Englannin Valioliigan ainoa walesilaisjoukkue.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818882743{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Valmennus

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Cardiff Cityn valmentajana työskentelee värikäs ja suorasanainen Neil Warnock. 69-vuotias konkari tunnetaan sarjanousujen erikoismiehenä, sillä tuorein nousu oli hänen valmentajauransa kahdeksas – enemmän kuin kenelläkään muulla englantilaissarjoissa. Kaikista nousuista juuri tämä viimeisin oli Warnockin omien sanojen mukaan hänen uransa paras saavutus ja on helppo ymmärtää miksi. Hänen saavuttua seuraan lokakuussa vuonna 2016, tuskin kukaan olisi uskonut, että kesällä 2018 joukkue valmistautuu kauteen korkeimmalla sarjatasolla.

Cardiffin pelityylissä näkyi viime kaudella todella selvästi Warnockin kädenjälki ja todennäköisesti joukkue tulee jatkamaan lähes samalla sapluunalla ensi kaudella.

Cardiff oli viime sesongilla loistava esimerkki joukkueesta, joka pystyy kontrolloimaan peliä myös ilman palloa. Puolustaessa ryhmä on erinomaisesti organisoitu ja viime kaudella se onnistui hyvin pitämään vastustajan poissa vaarallisimmilta maalintekosektoreilta. Ensi kaudella haaste on toki vieläkin kovempi, kun vastaan tulee maailman parhaiden valmentajien alaisuudessa olevia huippupelaajia.

Hyökkäyspelaamisessaan Cardiff luottaa paljon vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. Kun joukkue saa pelivälineen itselleen, pyrkii se mahdollisimman nopeasti luomaan tilanteen vastustajan päähän. Erikoistilanteet se ottaa puolestaan rauhassa ja niissä joukkue onkin erittäin vahva sekä puolustaessa että hyökätessä.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1531984248014{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Sean Morrison

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

27-vuotias toppari Sean Morrison on joukkueensa alakerran johtaja ja tärkein yksittäinen pelaaja. Lähinnä Englannin alasarjoissa pelannut englantilainen oli osan mielestä jopa Mestaruussarjan viime kauden paras puolustaja.

Morrison on äärettömän vahva ilmassa ja tästä kertoo muun muassa viime kaudella tehdyt seitsemän sarjamaalia (joukkueensa neljänneksi eniten). Pelinavaamisessa hänellä on selvästi parannettavaa ja tämä tuleekin olemaan hänen suurin haasteensa ensi kaudella, kun aikaa on entistä vähemmän ja paine on aiempaa kovempi. Tästä huolimatta kyseessä on selkeästi Cardiffin johtohahmo.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530818912071{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Arvio

[/vc_column_text][vc_column_text]Sija: 20

Viime kaudella Valioliigassa päädyttiin harvinaiseen lopputulokseen, sillä kaikki nousijajoukkueet onnistuivat säilyttämään sarjapaikkansa. Tällä kaudella emme usko saman toistuvan ja ennakkoon vaikeimmat lähtökohdat ovat vasta historiansa toiseen valioliigakauteen valmistautuvalla Cardiffilla.

Warnock osaa kyllä repiä ryhmästään maksimisuorituksen irti, mutta riittääkö tällä kertaa maksimisuorituskaan sarjapaikkaan? Emme usko, sillä pelaajamateriaali on todella kapea, eikä joukkueen pallollisen pelaamisen taso ole tarpeeksi korkealla.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820403363{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Ihanneavaus

[/vc_column_text][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text css=”.vc_custom_1530820946075{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Kokoonpanolista

[/vc_column_text][vc_column_text][table id=176 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]