Suomen A-maajoukkueen ja muun muassa Glasgow Rangersin entinen kärkipelaaja Jonatan Johansson odottaa innolla tällä viikolla alkavaa valioliigakautta.

Valioliigassa Charltonin paidassa 27 maalia viimeistellyt Johansson veikkaa tuttuja nimiä Valioliigan maalipörssin kärkeen myös alkavalla kaudella.

Harry Kane on varmuudella kova sana tälläkin kaudella. Pienen varjon Tottenhamin maalintekijän vireeseen saattaa heittää lyhyeksi jäänyt loma MM-kisoista johtuen. Itse asiassa koko Spursin yläkerta on hikoillut enemmän tai vähemmän kesä-heinäkuun taitteeseen saakka, ”Tintti” muistuttaa Valioliiga.comille.

– Tämä saattaa alkukaudesta näkyä tehoissa, mutta Kanella on aikaisemminkin ollut pitkiä maalittomia kausia, ja aina mies on sieltä noussut.

Viime kaudella Rangersin kakkoskoutsina toimineen Johanssonin mukaan Kanen kovimmat kilpailijat tulevat Manchester Citystä ja ehkä hieman yllättäen, Arsenalista.

– Viime kaudella oli paljon puhetta siitä, että City-manageri Pep Guardiolan ja Sergio Agüeron väleissä oli isoa kitkaa. Agüero istui ehkä vähän liikaa penkillä taitoihinsa nähden, mutta aina kentälle päästyään oli todella tehokas ja kliininen. Ehkäpä herrat ovat nyt riitansa sopineet, sillä ainakin Community Shieldissä Agüero oli suorastaan nerokas, Johansson arvioi.

Kolmanneksi ehdokkaaksi maalintekijätilaston kärkipäähän Johansson nostaa Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyangin.

– Viime kausi meni hieman käynnistellessä, mutta nyt näyttää siltä, että ”Auba” on valmis astumaan siihen rooliin mihin Arsène Wenger hänet seuraan hankki.

Paljon kuraa otteistaan MM-kisoissa saanut keskikentän taikuri Mesut Özil tulee olemaan Johanssonin mukaan suuressa roolissa Aubameyangin maalitalkoissa.

– Özil keskittyy tästä lähtien ainoastaan Arsenaliin. Mikäli tämä saa miehen pelaamaan samalla tavoin kuin pari kautta sitten, tulee tarjoilu ”Auballe” olemaan laadukasta ja jatkuvaa, Johansson ennustaa.

Viasat ja Viaplay välittävät valioliigaottelut kotikatsomoihin tällä kaudella.