Valioliiga jatkuu viikonloppuna paikallissävytteisesti, ainakin lontoolaisittain. Lauantain iltapäivässä kohtaavat Tottenham ja Fulham, minkä jälkeen Chelsea ja Arsenal selvittävät välinsä lauantain myöhäisottelussa Stamford Bridgellä.

Viikolla selvisi, että Tottenham ei tule pelaamaan uudella kotistadionillaan vielä kuukausiin, vaan joutuu jatkamaan evakossa Wembleyllä ainakin lokakuulle, ehkä jopa vuoden vaihteeseen.

– En tiedä Mauricio Pochettinosta, mutta ei tämä vehtaaminen ja viivästely stadionhankkeen kanssa voi ainakaan hyvää Tottenhamille tehdä. Toki se tulee maksamaan kymmeniä miljoonia puntia, siitä seura selviää, mutta maine ja kannattajien kyykyttäminen ei ihan heti unohdu, ex-maajoukkuevalmentaja Ari Tiittanen sanoo Valioliiga.comin haastattelussa.

Tottenham tulee siis jatkamaan kotipelejään Wembleyllä määrittelemättömän ajan tämän vuoden puolella. Pelillisesti tämä ei Tiittasen mukaan Tottenhamia horjuta.

– Kyllä niillä sen verran kova avaus on, että tulevat skabaamaan kärkisijoista tälläkin kaudella. Onko Lontoon mestaruudesta kamppaileminen sitten sitä, mikä seuraa tyydyttää? Näemmä, mikäli katsotaan Tottenhamin aktiivisuutta siirtomarkkinoilla, Tiittanen arvioi.

– Jos et tavoittele suuria, et välttämättä koskaan kasva suureksi. Spursin ongelma on se, että mikäli nykyisestä avauksesta pari kolmekin ukkoa hajoaa, niin penkiltä ei löydy tarpeeksi syvyyttä. Ja yksikään joukkue ei selviä kaudesta läpi ilman joidenkin avainmiesten poissaoloa. Kesän passiivisuus saattaa siis osua kovaa omaan nilkkaan tammikuun räntäsateissa, Tiittanen maalailee.

Lauantain kohtaamisessa ei Tiittasen mukaan ole kuin yksi suosikki.

– Vieraspinnat Newcastlesta oli kova kauden avaus Spursilta, kotihäviö Palacelle surkea suoritus Fulhamilta. En nyt aivan sokeasti Tottenhamin kotivoittoon usko, mutta joukkueiden tasoero on vain niin iso tällä hetkellä, että pinnat taitavat jäävät Wembleylle. Paikallisaspekti vähän ehkä tasoittaa puntteja, mutta ei riittävästi. Tästä voi tulla yllättävän vaikea kausi sarjanousija Fulhamille, Ari Tiittanen päättää.

Katso Lontoon paikalliskamppailu Tottenham-Fulham klo 17.00 alkaen Viasatin jalkapallokanavalta ja Viaplay.fi:ssä. Parhaat palat Valioliigaotteluista nähtävissä jälkikäteen osoitteessa viafree.fi.