Chelsea jatkaa kolmantena joukkueena Liverpoolin ja Watfordin ohella Valioliigassa puhtaalla pelillä, kun se kukisti vieraskentällä Newcastlen maalein 2-1. Ottelu oli täydellistä Chelsean hallintaa, mutta sitkeästi ja uutterasti puolustanut Newcastle ei tehnyt maalinteosta helppoa.

Squawka

@Squawka
Three Premier League teams have won their opening three games of the 2018/19 season:

🔴 Liverpool
🐝 Watford
🔵 Chelsea

The sixth time this has happened since 1992/93.

Mielettömästä pelillisestä ja tilastollisesta ylivoimastaan huolimatta Chelsea ei saanut juurikaan laukauksia kohti Newcastlen maalia, ja 0-0 alkoi näyttää koko ajan realistisemmalta tulokselta. Chelsean pelaajat saivat maistaa isäntien kovia otteita kerta toisensa jälkeen, ja Eden Hazardilla ja kumppaneilla lieneekin jääpusseille käyttöä.

Chelsean ensimmäinen kunnon myrskyvaroitus nähtiin 73. minuutilla, kun toppari Antonio Rüdiger lähetti kierteisen raketin reilusta 20 metristä maalin yläparruun. Maalin syntyyn tarvittiin kuitenkin rankkarituomio.

Marcos Alonso murtautui 76. minuutilla pallon kanssa rangaistusalueelle, ja meni kumoon Fabian Schärin tavoitellessa palloa. Pilkkua asettui laukomaan Eden Hazard, ja vaikka Martin Dubravka olikin vedossa hyvin mukana, oli belgialaisen laukaus liian tarkka.

Squawka

@Squawka

Squawka

@Squawka
Eden Hazard has now scored 70 Premier League goals for Chelsea; Didier Drogba (104) and Frank Lampard (147) are the only two players with more for the club.

Legend status loading. ⏳

Mikään ei viitannut siihen, että Newcastle kykenisi enää tasoihin nousemaan, vaan toisin kävi. Palloa tavoitellut DeAndre Yedlin torppasi kyynärpäällään Olivier Giroud’n nurmen pintaan ja lähetti maalin suulle mainion keskityksen. Joselu voitti maalin edustalla David Luizin 100-0 ja puski pallon upealla tavalla aivan etuylänurkkaan.

Kotiyleisö lannistui kuitenkin uudestaan vain muutamaa minuuttia myöhemmin, ja taas parrasvaloissa olivat sekä Alonso että Yedlin. Chelsean vapaapotkukuvio päätyi suunnitellusti Alonson jalkaan, mutta maaliin pallon ohjasi lopulta oma mies Yedlin.

Uutta kiriä Newcastle ei enää aikaiseksi saanut, ja pisteet matkasivat Lontooseen. Tuomaritoiminnasta lienee jossiteltavaa molemmilla joukkueilla.

Erityismaininnan Chelseasta ansaitsee myös kesän hankinta Jorginho, joka jakoi avausjaksolla enemmän syöttöjä kuin koko Newcastlen joukkue yhteensä.