Valioliigaa on nyt pelattu täydet neljä sarjakierrosta, ja puhtaalla pelillä maaottelutauolle lähtee peräti kolme joukkuetta: Liverpool, Chelsea ja yllätysjoukkue Watford. Watfordista löytyy myös henkilökohtaisten tilastojen suurin yllättäjä, sillä Valioliigan tehotilaston kärkimies on Watfordin pelaaja.

Onko tuo pelaaja sitten tehokkaasti kauden aloittanut argentiinalaislaituri Roberto Pereyra vai kenties Troy Deeney? Ei ole, vaan oikea vastaus löytyy puolustuslinjasta.

34-vuotias kreikkalaispuolustaja José Holebas syötti sunnuntaina joukkueensa molemmat osumat, kun Watford kukisti toisen puhtaan pelin joukkueen Tottenhamin maalein 2-1. Holebasilla on nyt maalisyöttöjä kauden neljästä pelistä jo neljä, ja päälle vielä yksi tehty maali. Tällä lukemalla Holebas on koko sarjan tehokkain pelaaja.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Jose Holebas has been directly involved in five Premier League goals so far this season (one goal, four assists) - more than any other player in the competition. Form.

Neljään maalisyöttöön on pystynyt myös Manchester Cityn laitapuolustaja Benjamin Mendy, mutta maalinteossa ranskalainen ei ole onnistunut. Eden Hazardilla (Chelsea)puolestaan on kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä. Neljä maalia ovat tehneet Sadio Mané (Liverpool) ja Aleksandar Mitrovic (Fulham), mutta heiltä ei syöttömerkintää löydy. Neljä tehomerkintää on lisäksi kolme maalia tehneellä ja yhden syöttäneellä Sergio Agüerolla (Manchester City).

Saksassa syntynyt ja kasvanut kreikkalaisen isän ja uruguaylaisen äidin poika siirtyi Watfordiin AS Romasta kesällä 2015. Hän edusti Kreikkaa vuoden 2012 EM-kisoissa ja vuoden 2014 MM-turnauksessa, mutta lopetti maajoukkueuransa vuonna 2016.