Liverpoolin uusi sivurajaheittovalmentaja Thomas Grønnemark ei hätkähdä siitä, että jotkut ovat naureskelleet hänen nimityksensä jälkeen.

Tanskalainen muistuttaa Training Ground Guru -sivustolla, että jokaisessa ottelussa nähdään keskimäärin 40–50 sivurajaheittoa. Esimerkiksi Liverpoolin ja Brightonin kohtaamisessa niitä oli 54.

– Sivurajaheitot ja niistä syntyvät tilanteet vievät noin 12 minuuttia per ottelu, toteaa Grønnemark.

– Oletteko huomanneet, etteivät selostajat koskaan mainitse huonoa sivurajaheittoa pelin aikana? Uskon sen johtuvan siitä, että niitä on niin paljon ja odotukset niitä kohtaan ovat hyvin matalia.

Jopa parhaat joukkueet sortuvat epäonnistumisiin heittotilanteissa. Esimerkiksi Barcelonan Eric Abidalin heiton jälkeen Manchester United onnistui maalinteossa vuoden 2011 Mestarien liigan loppuottelussa.

– Hänen tekniikkansa oli huono, eikä pallo mennyt kovinkaan pitkälle. Pallonhallinta menetettiin, ja seitsemän sekuntia myöhemmin Wayne Rooney teki maalin Manchester Unitedille.

Tanskalaisjoukkue FC Midtjylland teki viime kaudella kymmenen maalia heittotilanteista. Grønnemarkin oppien avulla nuoren puolustajan Andreas Poulsenin heitto piteni 24,25 metristä peräti 37,9 metriin.

– Miettikää heittoaluetta. Jos piirretään puoliympyrä kentän laidalta sille alueelle, johon Poulsenin heitto yltää, se on kasvanut 923 neliömetristä 2 256 neliömetriin eli selvästi yli kaksinkertaiseksi. Se luo niin paljon enemmän tilaa pelaajien väliin, mikä avaa paljon hyökkäysmahdollisuuksia.