Viime kaudella finaaliin yltänyt Liverpool avasi Mestarien liigan todellisella maali-ilotulituksella PSG:tä vastaan. Reds menetti ranskalaisia vastaan loppuhetkillä kahden maalin johdon, mutta kampesi vielä lisäajalla 3-2-voittoon.

Isäntien sankariksi nousi vaihdosta tänään lauantain silmävamman vuoksi aloittanut Roberto Firmino. Brassi hiljensi koko PSG:n tarkalla ratkaisullaan, joka yllätti usemman vieraiden puolustajan.

Ottelun kulku

Liverpool sai ensimmäisen vaarallisen maalipaikkansa kuudennella minuutilla. James Milner jatkoi lyhyen kulmapotkun jälkeen pallon kohti maalia ja toppari Virgil van Dijk haki laukauksellaan vasenta ylänurkkaa. Maalivahti Alphonse Areola venyi eteen, joten vieraat selvisi tilanteesta.

Ensimmäisen vartin jälkeen puolestaan PSG irtaantui vaarallisen näköiseen vastaiskuun. Kylian Mbappén läpisyöttö vapautti Neymarin irti, mutta brassi laukoi päin Alissonia.

18. minuutilla PSG sai seuraavan tilanteensa. Van Dijk purki pallon päin Neymaria ja Alisson joutui torjumaan hyökkääjän vedon eteensä. Edinson Cavani yritti päästä kiinni irtopalloon. Uruguaylainen ei saanut kuitenkaan kunnon kosketusta ja Alisson otti vaisun vedon kiinni.

Vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Neymar nukahti puolustuspäässä päästäen Manén ohitseen rangaistusalueen sisään. Liverpool-laituri kuitenkin epäonnistui laukauksessaan täysin. Veto viuhui metrikaupalla maalin ohi.

Liverpool onnistui lopulta avausmaalissa, kun ensimmäistä puoliskoa oli puoli tuntia takana. Andrew Robertsonin tarkka keskitys löysi boksista Daniel Sturridgen ja englantilainen pukkasi pallon sisään.

36. minuutin täytettyä isännät sai tilaisuuden kasvattaa johtoaan rangaistuspotkusta. Juan Bernat kaatoi hölmösti Georginio Wijnaldumin juuri rangaistusalueen sisällä. Milner sijoitti matalana alanurkkaan ja Redsin etumatka kasvoi.

Nollille PSG:n ei tarvinnut ennen puoliaikaa kuitenkaan jäädä. 40. minuutilla syntyi kavennus.

Ángel Di Marían keskitys päätyi Robertsonin ohi Thomas Meunierille, joka paukautti suoraan syötöstä Pallon Alissonin ohi.

Vauhdikas meno jatkui toisella puoliskolla.

56. minuutilla pallo kävi PSG:n maalissa kolmannen kerran, kun Mohamed Salah tuikkasi maalinedustalta sen sisään. Osumaa ei lopulta hyväksytty. Maalin sijaan Sturridgelle oli vihelletty rike. Hyökkääjä liukui ennen maalia maalivahti Areolan päälle.

Viimeisellä kympillä Liverpoolin yksi virhe muutti pelin kuvan. Salah syötti pallon suoraan Neymarin jalkaan omalla alueellaan ja brassi oli irti. PSG-taituri jatkoi pallon eteensä Mbappélle. Ranskalainen ohitti sijoituksellaan Alissonin lähietäisyydeltä.

Liverpool sai lisäajalla venyttyä vielä yhteen urotekoon. Vaihdosta toisella puoliskolla kentälle tullut Firmino sai pallon boksin sisällä kulmantilanteen jälkeen. Hyökkääjä tulitti matalan laukauksen lukuisien PSG-puolustajien ohi maaliverkkoon ratkaisten isännille voiton.

Liverpool otti näin pisteet jännittävien vaiheiden jälkeen lukemin 3-2.

C-lohkon toisessa ottelussa Belgradin Punainen tähti riisti kotonaan pisteen Napolilta. Seurat päätyivät Serbiassa maalittomiin lukemiin.

Mestarien liiga tiistaina 18.9.2018

Barcelona-PSV 4-0 (1-0)
1-0 Lionel Messi (32.)
2-0 Ousmane Dembélé (75.)
3-0 Lionel Messi (77.)
Ulosajo, Samuel Umtiti (79.)
4-0 Lionel Messi (87.)

Inter-Tottenham 2-1 (0-0)
0-1 Christian Eriksen (53.)
1-1 Mauro Icardi (86.)
2-1 Matías Vecino (90+2)

Club Brügge-Dortmund 0-1 (0-0)
Christian Pulisic (85.)

Belgradin Punainen tähti-Napoli 0-0 (0-0)

Galatasaray-Lokomotiv Moskova 3-0 (1-0)
1-0 Gary Rodrigues (9.)
2-0 Eren Derdiyok (67.)
Ulosajo, Papa Ndiaye (87.)
3-0 Selcuk Inan Rp. (90+4.)

Liverpool-PSG 3-2 (2-1)
1-0 Daniel Sturridge (30.)
2-0 James Milner Rp. (36.)
2-1 Thomas Meunier (40.)
2-2 Kylian Mbappé (83.)
3-2 Roberto Firmino (90+2.)

Monaco-Atlético Madrid 1-2 (1-2)
1-0 Samuel Grandsir (18.)
1-1 Diego Costa (31.)
1-2 José María Gimenez (45+1.)

Schalke- FC Porto 1-1 (0-0)
Epäonnistunut rangaistuspotku, Alex Telles (13.)
1-0 Breel Embolo (64.)
1-1 Otavio (75.)