Arsenal-ikoni Tony Adams on London Evening Standardin mukaan huolissaan monen ammattilaisjalkapalloilijan peliriippuvuudesta.

Alkoholiongelmasta itse kärsinyt Adams perusti aikoinaan Sporting Chance -klinikan, joka on auttanut lukuisia erilaisista riippuvuuksista kärsineitä huippu-urheilijoita.

– Uhkapelaaminen on todella saanut otteen. Se on epidemia jalkapallossa. Se on korvannut alkoholin valtavassa määrin, ex-puolustaja toteaa.

Adamsin mukaan Sporting Chance -klinikalle tulee edelleen paljon 45–50-vuotiaita jalkapalloilijoita, jotka ovat riippuvaisia alkoholista. Lähes kaikki nuoremmat puolestaan ovat riippuvaisia pelaamisesta.

– Liikenteestämme 70 prosenttia liittyy nyt uhkapeleihin. He ovat nuorempia, he ajautuvat hyvin varhaisessa vaiheessa suuriin velkoihin. He joutuvat pohjalle hyvin varhain. Se on hiljainen sairaus, hiljainen riippuvuus. Sen fyysisiä puolia ei voi nähdä, kertoo Adams.

– 90 prosenttia populaatiosta saattaa lyödä vetoa. 90 prosenttia populaatiosta saattaa juoda. Heillä ei kuitenkaan ole sellaisia ongelmia kuin riippuvaisilla. Jos riippuvaiselta ottaa uhkapelaamisen pois, löydämme jotakin muuta, joka muuttaa ajatuksiamme ja tunteitamme. Kyse on tunteiden, pään sairaudesta.