Arsenalista kesällä Villarrealiin siirtynyt 33-vuotias Santi Cazorla sanoo suoraan, että Tykkimiehiltä puuttui uskoa ranskalaismanageri Arsène Wengerin alaisuudessa.

Kentiltä pitkään sivussa ollut espanjalaispelaaja voitti kuuden Arsenal-kautensa aikana kaksi cup-mestaruutta. Valioliigassa joukkue oli lähimpänä mestaruutta kaudella 2015–16, jolloin kakkoseksi päätyneet lontoolaiset jäivät Leicesteristä kymmenen pistettä.

– Meidän olisi pitänyt uskoa itseemme enemmän – uskoa, että kykenemme kilpailemaan suurten kanssa Valioliigassa, eikä ainoastaan tyytyä kolmanteen tai neljänteen sijaan, Cazorla toteaa BBC:n mukaan.

– Olisimme tarvinneet sen harppauksen, jotta olisimme yrittäneet taistella mestaruudesta. Oli kausia, jolloin tuntui siltä, että olimme mukana taistelussa, mutta eri olosuhteiden myötä niin ei ollut tarkoitettu.

– Mielestäni kaikki on kiinni siitä itseluottamuksesta, oikeasta mentaliteetista. Pitää sanoa ”Me uskomme tähän joukkueeseen – tiedämme, että meillä on loistava joukkue ja voimme kilpailla rinta rinnan suurten englantilaisten seurojen kanssa”.

Cazorla uskoo, että Arsenal voi menestyä uuden managerin Unai Emeryn alaisuudessa. Hänen mukaansa kaikkien on kuitenkin oltava kärsivällisiä.