Tunti tarkkaa pelaamista, virheiden välttelyä viimeiseen asti, yltiöstrategista vihreän veran shakkia. Tai unilääkettä, sanoisi joku ilkeämielisempi.

Monien valioliigajännärien mielessä on epäilemättä edelleen elävästi Manchester Cityn edellinen valioliigavierailu Anfieldille Liverpoolin kotipyhättöön. Peli pelattiin viime tammikuussa, ja tuolloin Liverpool – joka oli hävinnyt kauden ensimmäisen kohtaamisen 0-5 – palautti maan pinnalle koko kautta dominoineen Cityn ja hurjasteli huikean seksikkäästi taululle 4-1 -lukemat. Loppukiri toi Cityn vielä kahden maalin päähän, mutta trilleri muistetaan epäilemättä yhtenä koko viime kauden viihdyttävimmistä otteluista, ellei jopa kaikkein parhaana.

Samanlaista näytöstä toivottiin varmasti monella taholla tämäniltaisestakin kohtaamisesta, mutta toisin kävi. Nyt näytti siltä, että pelättiin tappiota enemmän kuin yritettiin voittaa.

Ensimmäinen puoliaika ei tarjonnut katsojille ainuttakaan laukausta kohti maalia. Avausjakson merkittävin tapahtuma olikin Liverpoolin aina luotettavan James Milnerin joutuminen vaihtoon jalkavamman takia. Milnerin korvasi kentällä Naby Keïta.

OptaJoe

@OptaJoe
3 - No Premier League match this season has had fewer shots in the first half than Liverpool v Manchester City (3 - level with Newcastle v Arsenal & Huddersfield v Cardiff). Sparing.

Vauhti alkoi hiljalleen kiihtyä, kun kellossa tuli tunti täyteen. Ensin Manchester Cityn Riyad Mahrez pyristeli taidolla, tahdolla ja voimalla irti Liverpoolin puolustukselta. Terävä laukaus sujahti kuitenkin metrin takatolpan ohi.

Vain vähän myöhemmin Mahrez kokeili Alissonin refleksejä etukulmaa kohti suuntautuneella kudilla. Tuloksena koko ottelun ensimmäinen torjunta, 62. peliminuutilla. Ja kun vauhtiin päästiin, niin vielä samalla minuutilla Mohamed Salah suoritti myös Liverpoolin ensimmäisen laukauksen kohti maalia.

Joukkueiden hyökkäysinto oli selvästi vähän kasvanut, mutta mitään kovin vaarallista ei vieläkään saatu aikaiseksi. Kunnes 85. minuutilla pallo vietiin pilkulle.

Rankkari oli täysin hyväksyttävissä oleva tuomio. Liverpool-toppari Virgil van Dijk oli myöhässä ja osui kohti päätyrajaa kirmannutta Leroy Sanéa jaloille, osumatta palloon lainkaan.

Rankkarivastuun otti Gabriel Jesusin vetohaluista huolimatta Riyad Mahrez Sergio Agüeron tultua jo vaihtoon. Algerialainen ampui kuitenkin pallon kaksi metriä yli maalin. Epäonnistuneen pilkun jälkeen ei enää uusia maalipaikkoja kummallekaan syntynyt, ja niinpä kärkiottelussa päädyttiin maalittomaan pistejakoon.

Nick Harris

@sportingintel
Just in: Mahrez penalty has landed.

Maaliton tasapeli oli ensimmäinen Jürgen Kloppin ja Pep Guardiolan keskinäisissä kohtaamisissa, joita on nyt nähty 15. City puolestaan ei ole hakenut voittoa Anfieldilta 15 vuoteen, vaikka lähelle tällä kertaa pääsikin.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
LIV 0-0 MCI (65') - Es el 15º enfrentamiento oficial entre Guardiola y Klopp y jamás ha habido un 0-0 entre ambos. El City lleva 15 años sin ganar un partido oficial en Anfield.

Manchester City ja Liverpool jatkavat kauttaan edelleen ilman tappioita Valioliigassa. Sarjan kärkitaistelu on maaottelutauolle lähdettäessä todella tasainen. 20 pistettä kahdeksasta ottelusta keränneet City, Chelsea ja Liverpool muodostavat kärkikolmikon, mutta Arsenal ja Tottenham vaanivat vain kahden pisteen päässä.