Tottenham kaatoi sarjanousija Cardiffin lauantaina Wembleyllä 1-0. Vielä voitoitta sarjassa olevan vierasjoukkueen Joe Ralls ajettiin suoralla punaisella kortilla kentältä vähän ennen tunnin täyttymistä. Lucas Mouraan kohdistuneen kovan taklauksen jälkimainingeissä Harry Kane nappasi varoituksen, tönäistyään Rallsia.

Erotuomari Mike Deanin ratkaisusta, ja siihen vaikuttaneista syistä on olemassa rajusti toisistaan poikkevia näkemyksiä.

Cardfiffin manageri Neil Warnock sanoo Kanen taivuttaneen statuksellaan Deanin nostamaan punakortin.

– Hän meni tekemään tilanteesta isomman numeron kuin oli tarpeen, ja suoraan vaikuttamaan tuomarin päätökseen. Maajoukkuepelaaja tuossa tilanteessa, voi sentään, manageri sanoi Telegraphin mukaan.

Cardiffissa lainalla Bournemouthista pelaava Harry Arter näki tilanteen samoin.

– En tiedä, mitä tuomarin päässä liikkui, mutta hän oli ensin antamassa tilanteesta vain keltaisen kortin. Sitten Tottenham-pelaajat ryntäsivät hänen ympärilleen, ja kortti vaihtui punaiseksi. Muuttuiko tuomio pelaajien painostuksesta vai neljännen tuomarin ohjeesta, sitä en tiedä. Joka tapauksessa päätuomari oli parhaassa asemassa tekemään tuomion.

Kanen näkemys asiaan oli luonnollisesti vahvasti eri suuntainen.

– Hän (Ralls) potkaisi meidän pelaajaamme polven korkeudelle, ja Dean sanoin neljännen erotuomarin auttaneen häntä näkemään tämän. Joten se siitä.