Valioliigan historian toiseksi paras maalintekijä Wayne Rooney jätti kesällä Euroopan kentät ja siirtyi Yhdysvaltoihin DC Unitedin riveihin.

Hänen alkunsa Pohjois-Amerikassa ei olisi juurikaan voinut olla parempi. Ennen 32-vuotiaan Rooneyn saapumista DC United oli sarjan häntäpäässä. Se oli voittanut vain kaksi ottelua, pelannut viisi tasapeliä ja hävinnyt seitsemän kamppailua. Nyt joukkue on noussut MLS:n itäisessä konferenssissa 5. sijalle ja edessä ovat pudotuspelit. Englantilaislegendan saapumisen jälkeen joukkueen saldona on sarjapeleissä ollut 12 voittoa, kolme tasapeliä ja neljä tappiosta.

Sunnuntaina Rooney teki jälleen kaksi maalia ja johdatti joukkueensa yhdeksänteen perättäiseen tappiottomaan peliin, kun joukkue voitti New York City FC:n. Osumien myötä hyökkääjä on tehnyt 19 MLS-ottelussaan 12 maalia ja antanut kuusi maaliin johtanutta syöttöä.

Brittimedia The Guardianin mukaan Rooneyn Yhdysvaltojen valloitus voi kestää ainakin tällä kertaa odotettua vähemmän aikaa, sillä hänen hyvä vireensä on laitettu huomiolle useissa eurooppalaisseuroissa. Odotetaan siis, että hänestä tullaan tekemään tarjouksia tammikuun siirtoikkunan aikana ja pelaajalla itselläkin saattaa olla vielä haluja näyttää taitonsa Euroopan kentillä.