Sven Göran Eriksson kehuu Vichai Srivaddhanaprabhan Leicesterissä saamaa vaikutusta.

Kettujen omistaja kuoli lauantaina traagisesti helikopterionnettomuudessa. Srivaddahanaprabhan omistama kopteri syöksyi maihin King Power Stadiumin ulkopuolella vain tunti lauantain West Ham -ottelun päättymisen jälkeen.

Eriksson tutustui Srivaddhanaprabhaan työskennellessään kaudella 2010-2011 yhden kauden Leicesterin valmentajana. Ruotsalainen oli vuonna 2010 omistajaksi saapuneen thaimaalaisen ensimmäinen värväys.

– Hän oli hyvä mies. Hän oli intohimoinen jalkapalloa ja seuraansa kohtaan. Hän kohteli seuran jäseniä, huoltojoukkoja ja itseäni kaikkia hyvin, Erikssen kehui Sky Sportsille.

– Jos tarvitsimme apua, hän oli aina valmis auttamaan. Jokainen hänen perheenjäsenensä oli tekemisissä seuran kanssa. Seura oli kuin perhe.

– Se mitä tapahtui on traagista. Hän oli hieno mies. Sanon häntä hienoksi mieheksi, vaikka hän antoi minulle potkut.

Leicester voitti Srivaddhanaprabhan omistuskaudella keväällä 2016 Valioliiga. Erikssonin mukaan thaimaalaisen tavoitteet olivat korkealla alusta saakka.

– Ensimmäisiä kertoja tavatessamme, hän kertoi minulle haluavansa tuoda Leicesterin Valioliigaan.

– Hän halusi tehdä seurasta vakaan ja Englannin huippuseuran. Vuosien varrella hän myös teki sen. Leicester voitti Valioliigan. Uskomatonta. Hän teki juuri sen, mitä halusi.

Srivaddhanaprabha oli pidetty henkilö sekä seuran että sen kannattajien keskuudessa.

Eriksson vahvistaa miehen todella välittäneen seurastaan. Omistaja oli avokätinen myös ruotsalaista kohtaan.

– Hän ei ostanut seuraa värvätäkseen muita ihmisiä hoitamaan sitä. Hän ja hänen poikansa ja perheensä hoitivat itse kaiken.

– Muistan, kun hän joskus kutsui minut Lontooseen tapaamisiin. Hän sitten sanoi aina: ”Sven, nyt lähdemme ostoksille.”

– Menimme miesten vaatekauppaan ja sanoin, etten tarvitsi mitään. Hän kuitenkin sanoi: ”Kyllä tarvitset takin, tarvitset sitä ja tätä”. Hän ei koskaan antanut minun maksaa itse.

– Hänen ei tarvinnut tehdä sellaista, mutta sellainen hän oli.