Valioliigan pahnanpohjimmaiset, Huddersfield ja Fulham kohtasivat maanantain päätteeksi. Kyseessä oli ensimmäinen kerta peräti 66 vuoteen, kun joukkueet asettuivat vastakkain korkeimmalla sarjatasolla.

Lähtökohta oli selkeä; kumpikin tarvitsi voiton. Isännille se lopulta saatiin kirjattua.

OptaJoe

@OptaJoe
1 – Huddersfield Town vs Fulham will be the first Premier League meeting of the season between two sides starting the day in the relegation zone. Survival. #MNF #HUDFUL

Sekä ottelun tärkeys, että syy siihen, miksi joukkueet ovat putoamisalueella kävivät hyvin selkeiksi ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Isännät hallitsivat palloa, mutteivät esittäneet raivoisan juoksemisen lisäksi juuri muuta. Keskityksiä ja laukauksen tapaisia lähetettiin joka tilanteesta.

Vartin kohdalla nähtiin ensimmäinen läheltä piti -tilanne, kun Terrierien Philip Billing ampui kaukaa kohti ylärimaa – johon veto lopulta pamahtikin. Hämmästyttävästi tämä näytti laukaisseen ottelussa jotain; myös Fulham alkoi saada ensi kertaa otetta.

28. minuutilla perättäiset kulmapotkut tuottivat johto-osuman, kun saksalaistoppari Christopher Schindler puski pallon takanurkkaan – maalimerkintää tosin muutettiin myöhemmin; se kirjattiin Timothy Fosu-Mensahin omaksi maaliksi.

World Soccer Talk

@worldsoccertalk
This is what it means to Huddersfield Town after scoring their first goal in 1 month

#HUDFUL

Squawka

@Squawka
Huddersfield have scored their first home Premier League goal of the season, their first at the John Smith's Stadium since April.

❌❌❌❌❌❌❌⚽️

Finally the net ripples.

OptaJoe

@OptaJoe
658 - Christopher Schindler’s goal ended a run of 658 minutes without a home Premier League goal for Huddersfield, since Tom Ince scored against Watford in April. Overdue.

Vaikka David Wagnerin miehistön pelissä ei ollut nähtävissä sen enempää taitoa kuin suurta ideaakaan, olisi sen juokseminen varmasti saanut kiitosta jopa Jürgen Kloppilta. Fulhamin rakentelu tyrehtyi järjestäen palloon rynnistäneen raitapaidan taklaukseen. Tauolle kotijohdossa.

Työpaikkansa puolesta taistellut vieraiden manageri Slavisa Jokanovic teki tauolla tuplavaihdon; ulos Fosu-Mensah ja Luciano Vietto, sisään Kevin McDonald ja Cyrus Christie.

Isäntien juoksuvoima vaikutti ehtymättömältä, eikä Fulham selkeästä pallonhallinnasta huolimatta edelleenkään löytänyt reikiä joukkueen puolustuksesta. Kun se ottelun loppua kohti sai linjan puhkottua, vihellettiin tilanteen järjestäen, oikein, paitisioiksi.

Aivan kuten ottelun alussa, myös sen loputtua ei voi ihmetellä, miksi juuri nämä joukkueet ovat putoamistaistossa. Suurta jalkapallojuhlaa ei maanantaina nähty, pisteet kuitenkin jaettiin: isännille 3, vieraille 0.