Sunnuntaina pelattavan Manchesterin derbyn erotuomarivalinta puhuttaa.

Manchester City Supporters’ Group otti asiaan kantaa. Taivaansinisten fanijärjestön puheenjohtaja Kevin Parker ei ymmärrä, miksi Anthony Taylor valittiin vaativaan tehtävään. Parker kertoo The Telegraphille, että päätös vain nostaa jännitettä.

– Olen täysin ymmälläni, Parker sanoi.

Taylor on kotoisin Manchester Unitedin vahvana alueena tunnetusta Wythenshawesta, vajaan kymmenen kilometrin päästä Old Traffordilta. Hän kannattaa virallisesti alasarjojen Altrinchamia.

– En ymmärrä, miksi Valioliiga ja tuomarijärjestö PGMOL (Professional Game Match Officials Ltd) altistavat itsensä sille kaikelle palautteelle, johon valinta voi johtaa.

– Tämän päätöksen taustalla on täyttä ymmärtämättömyyttä paikalliskamppailuista ja puhdasta ylimielisyyttä sen suhteen, että hän on syntynyt Manchesterissä. Hänellä on varmasti perheessä jäseniä, jotka kannattavat jompaakumpaa seuraa. Kuka laittoi hänet tähän tilanteeseen?

Unitedin manageri José Mourinho ihmetteli lokakuussa 2016, miten Taylor voi tuomita Unitedin ja Liverpoolin välisen ottelun. Nähtäväksi jää, miten 40-vuotias tuomari hallitsee tulikuuman tilanteen sunnuntaina.