Manchester Cityn manageri Pep Guardiola myönsi, että hänen joukkueensa sai ilmaisen rangaistuspotkun Mestarien liigan kotiottelussa Šah’tar Donetskia vastaan.

Pallo vietiin avausjaksolla pilkulle, kun Raheem Sterling potkaisi itse jalallaan nurmen pintaan ja kaatui maahan. Gabriel Jesus laukoi rangaistuspotkun sisään, ja City porhalsi lopulta 6–0-voittoon.

– Me ymmärsimme, ettei siitä olisi pitänyt tulla rangaistuspotkua. Hän halusi ”tsipata” ja osui nurmeen. Emme halua tehdä maaleja sellaisesta tilanteesta, mutta hän ei tajunnut sitä, Guardiola totesi.

[readmore from=Manchester-City]

Hänen mukaansa Sterling olisi voinut kertoa asiasta erotuomarille, joka olisi voinut sen jälkeen pyörtää päätöksensä.

– Te tunnette VAR-järjestelmän. Erotuomareita pitää auttaa, koska he eivät halua tehdä virheitä. He haluavat suoriutua hyvin, mutta peli on nopeaa, ja pelaajat ovat entistä taitavampia. Päätöksen tekeminen vie kolme tai neljä sekuntia – rangaistuspotku tai ei rangaistuspotkua.

Šah’tarin päävalmentaja Paulo Fonseca ei halunnut erityisemmin nostaa esiin rangaistuspotkutilannetta, koska hänen miehistönsä koki murskatappion.

– On vaikea puhua rangaistuspotkusta tuollaisen tuloksen jälkeen, mutta se oli naurettava. Se on kaikki, mitä voin sanoa. Kaikki näkivät sen, mutta emme hävinneet peliä rangaistuspotkun takia.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
Manchester Cityn Raheem Sterling kaataa itse itsensä, ja erotuomari viheltää pilkun. 🤔 Shakhtar-veskari Andri Pjatovin reaktioon on helppo yhtyä. Gabriel Jesus laittoi rankkarin verkkoon – 2–0 Citylle. #UCLfi

Lähde: Sky Sports