Valioliigan jumbojoukkue Fulham saattaa pian vaihtaa valmentajaa. Slavisa Jokanovicin tilanne tuskin ainakaan helpottui lehdistötilaisuudessa annettujen kommenttien myötä.

Fulham on voittanut tällä kaudella vain yhden valioliigaottelun 11:stä. Pisteitä joukkue on kerännyt viisi. Viimeksi Fulham taipui Huddersfieldille maalein 0-1.

Päävalmentaja Jokanovic purkautui lehdistötilaisuudessa poikkeuksellisella tavalla ja sysäsi syyt heikosta alkukaudesta pelaajille.

– Heidän kehonkielensä on muututtava, Jokanovic sanoi pelaajistaan.

– He ovat ammattilaisia. Minä en ole siellä puolustamassa kulmapotkua. Minä en ole antamassa painetta vastustajalle. Minä en ole juoksemassa tyhjään tilaan. Minä teen töitä, jotta he voisivat tehdä näitä asioita.

– Huddersfield-ottelun jälkeen sanoin heille: ”Kuulkaa, minä olen mahtava. Olen fantastinen valmentaja.” Minä tein fantastista työtä tiimini kanssa vastustajan analysoimisessa. Osasimme odottaa kaikkia sellaisia pelitilanteita, joita näimme itse pelissä.

– Jos katsotte ottelua, he prässäsivät meitä seitsemällä pelaajalla. Me pääsimme 3v3-tilanteeseen 25 kertaa. Emme pysyneet pallossa, emme juosseet tyhjään tilaan. Emme olleet mukana jatkotilanteissa.

– Me emme ole tarpeeksi kunnianhimoisia. Emme yritä. Se meidän on saatava muuttumaan. Jos me vain hölkkäilemme kentällä ja pelaajat luulevat, että meille tipahtelee lahjoja jostain, se on väärä lähestymistapa. Ei ole helppoa millekään joukkueelle, jos pelataan kuin pikkulapset.

– Minä annan ihmisille aikaa sopeutumiseen. Nyt heidän on aika ottaa askel eteenpäin. Meillä ei ole aikaa odottaa ihmeitä. Tiedän, että he loukkaantuvat sanoistani, mutta heidän on oltava aikuisia ihmisiä ja vastuuntuntoisia. Minä en voi tehdä maaleja ja puolustaa heidän puolestaan.