Tottenham voitti Crystal Palacen luvuin 1-0 Selhurst Parkilla lauantai-iltana.

Hyvin sateisissa olosuhteissa pelattu lontoolaisseurojen kohtaaminen alkoi tasaisesti. Kumpikin joukkue rakensi nopeita hyökkäyksiä, mutta puolusti myös tehokkaasti. Noin kahdenkymmenen minuutin jälkeen Tottenham sai kuitenkin pelistä paremman otteen, ja pisti Crystal Palacen ajoittain isompiinkin vaikeuksiin.

Spurs kuitenkin menetti avainpuolustajansa Kieran Trippierin ottelun 24. minuutilla. Englantilaispuolustaja loukkasi itseään sen verran vakavasti, ettei pystynyt jatkamaan ottelua. Hänen tilallensa tuli Serge Aurier, ja vieraiden painostus jatkui taas.

Wayne Hennesseyn joutui muutamaan otteeseen tositoimiin kotijoukkueen tolppien välissä, kun Harry Kane tykitti kovan laukauksen kohti maalia pelin 30. minuutilla. Lucas Mouralla oli myös hyvä tilanne pistää vieraat 1-0-johtoon, mutta brassilaituri puski pallon lähietäisyydeltä maalin ylitse.

Ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen Tottenhamin hallinnassa, mutta maalitta.

Tottenhamin hanat kuitenkin aukesivat reilun tunnin pelin jälkeen Juan Foythin uran ensimmäisellä valioliigamaalilla. Crystal Palace -puolustaja James Tomkins poistui kentältä loukkaantumisen takia juuri ennen Tottenhamin kulmapotkua, ja hänen tilalleen vaihdettu Martin Kelly ei onnistunut merkkaamaan tilanteessa Kanea. Kane puski pallon kovaa kohti maalia, mutta Luka Milivojevic blokkasi yrityksen maalin suulla. Palace ei reagoinut irtopalloon tarpeeksi aikaisin, ja vasta toista valioliigaotteluaan pelaava Foyth riensi pukkaamaan pelivälineen verkon perukoille.

Foyth antoi viime viikonlopun Spurs-debyytissään kaksi rangaistuspotkua Wolverhamptonille, joten maali tänään teki varmasti hyvää nuorelle argentiinalaispuolustajalle.

Crystal Palace pääsi viimein hieman mukaan peliin Tottenhamin avausmaalin jälkeen. Vaihdosta sisään tullut Jeffrey Schlupp ja viime ottelussa maalin tehnyt Andros Townsend pistivät Hugo Lloris’n kovaan testiin vierasjoukkueen maalilla, mutta MM-mestaruutta kesällä juhlinut ranskalaismaalivahti oli hyvässä vireessä ja piti nollapelistään hanakasti kiinni.

Tottenhamilla oli myös tilaisuus tappaa peli ottelun lisäajalla, kun valkopaidat käänsivät Llorisin upeasta torjunnasta seuranneen Palace-kulmapotkun nopeaksi vastahyökkäykseksi. Vaihdosta Lucas Mouran tilalle tullut Heung-Min Son ei kuitenkaan onnistunut laukomaan palloa maaliin läpiajosta.

Tottenham voitti ottelun niukasti 1-0 Juan Foythin uran ensimmäisellä maalilla. Kolme pistettä johdattavat Mauricio Pochettinon joukkueen sarjataulukossa neljänneksi tasapisteisiin Chelsean ja Liverpoolin kanssa, jotka pelaavat 12. ottelunsa huomenna. Crystal Palace sen sijaan on juuri pudotusviivan yläpuolella 16. sijalla.

Valioliiga lauantaina 10. marraskuuta

Klo 14:30

Cardiff-Brighton 2-1 (1-1)
1-0 Lewis Dunk (6.)
1-1 Callum Paterson (28.)
2-1 Souleymane Bamba (90.)

Klo 17:00

Huddersfield-West Ham 1-1 (1-0)
1-0 Alex Pritchard (6.)
1-1 Felipe Anderson (74.)

Leicester-Burnley 0-0 (0-0)

Newcastle-Bournemouth 2-1 (2-1)
1-0 Salomon Rondon (6.)
2-0 Salomon Rondon (39.)
2-1 Jefferson Lerma (45.)

Southampton-Watford 1-1 (1-0)
1-0 Manolo Gabbiadini (20.)
1-1 Jose Holebas (82.)

Klo 19:30

Crystal Palace-Tottenham 0-1 (0-0)
0-1 Juan Foyth (65.)