Entinen valioliigapelaaja Jermaine Pennant, 35, sanoo olleensa ”tikittävä aikapommi”, kun hänet tuomittiin vankilaan rattijuopumuksesta vuonna 2005.

Muun muassa Arsenalia, Liverpoolia ja Stokea edustanut Pennant vietti kuukauden telkien takana, ollessaan 22-vuotiaana lainalla Birminghamissa. Mies on myöntänyt kasvaneensa aikoinaan jengikulttuurin parissa.

– En sanoisi, että olin masentunut, mutta olin surullinen siitä, mihin asiat olivat menossa. Se lisäsi vahinkoa, etten päässyt pelaamaan. Olin tikittävä aikapommi, joka odotti räjähtämistä, hän kertaa Sky Sportsin haastattelussa.

– Minulla ei ollut hajuakaan. Olin shokissa. Vasta oltuani noin viikon vankilassa tajusin ”Voi Luoja, olen vankilassa – mitä olen elämälläni tehnyt ja mitä olen tehnyt uralleni?”

Birminghamin silloinen luotsi Steve Bruce hankki laituri Pennantin pysyvällä siirrolla Arsenalista, kun tämä oli päässyt vankilasta.

– Ulos päästyäni he antoivat minulle mahdollisuuden uuteen lähtölaukaukseen urallani – menin Liverpooliin ja pelasin Mestarien liigan loppuottelussa. Olen heille paljon velkaa.

Pennant kertoo, että hän on vuosien saatossa joutunut monta kertaa selviytymään ongelmiensa kanssa yksin.

– Mielenterveysongelmasta tai mistä tahansa itsetuhoisuutta aiheuttavasta addiktiosta on erittäin vaikea puhua jollekin. Oikeanlaisella avulla ihmisten elämät voidaan kuitenkin pelastaa.