Mesut Özil teki helmikuussa kolmen ja puolen vuoden mittaisen jatkosopimuksen Arsenalin kanssa. Saksalaisen asioita hoitava agentti Dr Erkut Sogut sanoo, että raha ei ollut tulevaisuuden suhteen ratkaisevin asia.

– Saimme todella isoja, suorastaan sairaita tarjouksia Aasiasta. Mesutille raha ei kuitenkaan ollut missään nimessä tärkein asia, agentti sanoi Evening Standardille.

Taloudellisten asioiden merkitystä ei tästä huolimatta ole syytä vähätellä.

– Totta kai rahaa sinänsä pitää myös ajatella, mutta on muistettava, että neuvotteluissa pelilliset asiat ovat vain yksi aspekti. Jalkapalloilijoiden kaupallinen painoarvo on nykyisin todella oleellinen seikka.

– Mesutia seurataan sosiaalisessa mediassa laajemmin kuin yhtäkään muuta valioliigapelaajaa. Sain lisäksi juuri tietää, että hänen paitamyyntilukunsa ovat Arsenalin isoimmat. Kaupallinen puoli on siis hyvin iso eri maissa pelanneelle, ja maailmanmestaruuden voittaneelle pelaajalle.

Se, missä seurassa Özil pelaa, ei agentin mukaan ole ratkaisevaa edes kaupallisessa mielessä, eikä kaupallinen puoli puolestaan ratkaissut sopimusneuvotteluissa.

– Hänen markkina-alueensa on maailmanlaajuinen. Seurakin toki hyötyy siitä, mutta jatkosopimuksen tekeminen oli sydämen valinta.

Özil on pelannut Unai Emeryn alaisuudessa kaudella 12 ottelussa, ja kuuluu joukkueensa kapteenistoon.

Lähde: Sky Sports