Entinen valioliigapelaaja Joey Barton vaatii FA:ta muuttamaan vedonlyöntisääntöjään. 36-vuotias keskikenttäpelaaja astui esiin Liverpoolin Daniel Sturridgen tuoreen vedonlyöntirikkeen myötä (lue lisää).

Nykyisin Fleetwood Townia valmentavalla Bartonilla on oma kokemus säännöistä. 36-vuotias keskikenttäpelaaja sai Burnleyssa pelatessaan keväällä 2017 omasta rikkomuksestaan 13 kuukauden kilpailukiellon.

FA:n säännöt kieltävät pelaajia valmentajia lyömästä vetoa mistään jalkapalloon liittyvästä tai antamaan ei julkisia tietoja jollekin toiselle vedonlyöntiä varten.

Barton uskoo uhkapelien kiteytyneen englantilaiseen jalkapallokulttuuriin. Pelaajien rankaiseminen on vain jäävuoren huippu.

– Heidän on muutettava lähestymistään. Moni ihminen on liitossa mainostanut ja markkinoinnut uhkapelaamista. Minusta siinä ei ole mitään ongelmaa, Barton sanoi Sky Sportsille.

– Minusta ongelmana on se, kun annamme pelikieltoja jostakin joka on merkittävä osa peliämme.

Barton uskoo, että FA:n tulisi lieventää rangaistuksiaan vedonlyöntirikkomuksista.

– En sano, että meidän tulisi sallia vedonlyönti otteluissa, koska se saattaisi vahingoittaa urheilun arvokkuutta. Lähestymistapamme pitäisi siitä huolimatta olla hieman enemmän 2000-lukua.

– Uskon säännön olevan hieman ankara ja tiukkalinjainen. Nollatoleranssilla tulee aina uhreja.